Banankage
Den gode gamle banankage, som altid er et hit. Banankagen er super nem at lave også for børnene. Banankagen holder sig frisk og fugtig længe, og kan derfor bages dagen før, den skal bruges. Banankage er virkelig både nem og børnevenlig kage -og så smager den, som banankagen altid har smagt.
Ingredienser
Banankage
3
Æg
|
|
---|---|
170 g
Sukker (ca. 2 dl)
|
|
2 tsk
Vaniljesukker
|
|
125 g
Hvedemel (ca. 2 dl)
|
|
1 tsk
Bagepulver
|
|
100 g
Smør - smeltet og afkølet
|
|
2
Mosede bananer (ca. 1½ dl)
|
Overtræk
100 g
Smeltet mørk chokolade
|
|
---|---|
evt. 50 g
Valnødder
|
Sådan gør du
Banankage
Overtræk
I stedet for banan kan du bruge 1 æble i små tern (ca. 1½ dl), ½ tsk kardemomme og ½ tsk revet citronskal. Du kan tilsætte 1-2 bananer ekstra, hvis kagen gerne må smage meget af banan. Brug mørk pålægchokolade i stedet for smeltet chokolade. Læg skiverne på den varme kage – så smelter de
Kagen kan fryses uden chokolade.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
13323 kJ / 3184 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1386 kJ / 331 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 5,8 % | 4,7 g |
Kulhydrat: | 49,6 % | 40,4 g |
Fedt: | 44,6 % | 16,7 g |
Karolines Køkkenskole guider dig igennem chokoladetemperering - og du skal bare sørge for: god chokolade, et vandbad, et chokoladetermometer og en god portion tålmodighed.