Bagt grøntsagssuppe

1 time 30 min
Arbejdstid: 1 time
Bagt grøntsagssuppe

Bagt grøntsagssuppe - en nem og skøn suppe, som kan varieres i det uendelige. Du kan nemlig bruge alle de dejlige grøntsager i grøntskuffen til denne bagte grøntsagsuppe - også de lidt trætte grøntsager. Tøm grøntskuffen, skær grøntsagerne i mindre stykker og bag dem alle i ovnen, inden du overhælder de bagte grøntsager med bouillon og blender suppen. Når du bager grøntsagerne i ovnen først, så får de ekstra meget smag og umani. Prøv det - det er nemt og utrolig lækkert...

Ingredienser

Bagt grøntsagssuppe

1 kg Blandede grøntsager, fx kartofler, porrer, gulerod, løg, tomat, pastinak, kål osv.
1 Helt hvidløg
1 spsk Olie
3 Kviste frisk rosmarin, timian eller andre friske krydderurter
2 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
¾ liter Grøntsagsbouillon

Topping

1 dl Creme fraiche
1 Æble i små tern
½ dl Grofthakkede saltede mandler
Friske krydderurter
Friskkværnet peber

Tilbehør

300 g Lunt brød, fx flute eller naanbrød

Sådan gør du

Bagt grøntsagssuppe

  • Skær grøntsagerne i grove stykker og fordel dem i en lille bradepande. Skær bunden af hvidløget og læg det i bradepanden sammen med grøntsagerne.
  • Fordel olie, krydderurter, salt og peber herover. Bag grøntsagerne i ovnen ca. 1 time ved 175° - traditionel ovn, til de er helt møre.
  • Pres hvidløget ud og fjern evt. stilke fra krydderurterne.
  • Kom de bagte grøntsager i en gryde og hæld bouillon over.
  • Kog suppen i 5-10 min. og blend den helt glat. Tilsæt evt. lidt vand, hvis du ønsker en tyndere suppe. Smag suppen til.
  • Fordel suppen i 4 skåle og top den med cremefraiche, æbletern, mandler, friske krydderurter og peber. Server suppen med brød.

Bagetiden varierer alt efter hvilken type grøntsager, du bruger. Rodfrugter som beder, pastinak og knoldselleri skal bage længere tid end fx porrer, squash og kartofler. Er nogle af grøntsagerne ikke blevet helt møre i ovnen, så overhæld dem med bouillon og lad dem stå og simre lidt ekstra tid, inden suppen blendes.

Nogle grøntsager bliver meget søde, når de tilberedes i ovnen. Smag evt. suppen til med lidt citronsaft eller server den med citronbåde.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7071 kJ / 1690 kcal

Næringsindhold pr. 100g

287 kJ / 69 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 21 % 3,5 g
Kulhydrat: 46,1 % 7,8 g
Fedt: 32,9 % 2,6 g
Relateret video Bagt grøntsagssuppe

https://www.arla.dk/opskrifter/bagt-grontsagssuppe/