Bagt grøntsagssuppe
Bagt grøntsagssuppe - en nem og skøn suppe, som kan varieres i det uendelige. Du kan nemlig bruge alle de dejlige grøntsager i grøntskuffen til denne bagte grøntsagsuppe - også de lidt trætte grøntsager. Tøm grøntskuffen, skær grøntsagerne i mindre stykker og bag dem alle i ovnen, inden du overhælder de bagte grøntsager med bouillon og blender suppen. Når du bager grøntsagerne i ovnen først, så får de ekstra meget smag og umani. Prøv det - det er nemt og utrolig lækkert...
Ingredienser
Bagt grøntsagssuppe
1 kg
Blandede grøntsager, fx kartofler, porrer, gulerod, løg, tomat, pastinak, kål osv.
|
|
---|---|
1
Helt hvidløg
|
|
1 spsk
Olie
|
|
3
Kviste frisk rosmarin, timian eller andre friske krydderurter
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
¾ liter
Grøntsagsbouillon
|
Topping
1 dl
Creme fraiche
|
|
---|---|
1
Æble i små tern
|
|
½ dl
Grofthakkede saltede mandler
|
|
Friske krydderurter
|
|
Friskkværnet peber
|
Tilbehør
300 g
Lunt brød, fx flute eller naanbrød
|
---|
Sådan gør du
Bagt grøntsagssuppe
Bagetiden varierer alt efter hvilken type grøntsager, du bruger. Rodfrugter som beder, pastinak og knoldselleri skal bage længere tid end fx porrer, squash og kartofler. Er nogle af grøntsagerne ikke blevet helt møre i ovnen, så overhæld dem med bouillon og lad dem stå og simre lidt ekstra tid, inden suppen blendes.
Nogle grøntsager bliver meget søde, når de tilberedes i ovnen. Smag evt. suppen til med lidt citronsaft eller server den med citronbåde.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7071 kJ / 1690 kcal
Næringsindhold pr. 100g
287 kJ / 69 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,7 g |
Protein: | 21 % | 3,5 g |
Kulhydrat: | 46,1 % | 7,8 g |
Fedt: | 32,9 % | 2,6 g |