Bagt græskarsuppe
Dejlig opskrift på en bagt græskarsuppe, som er både nem og fuld af smag. Grøntsagerne karamelliserer, når de bages først, hvilket giver suppen dybde og en virkelig dejlig smag. Græskarsuppen kan laves med forskellige slags græskar - og græskarkernerne kan du rense og stege sprøde på panden. I vores version serveres suppen med sprøde kikærter, men også creme fraiche, tabascosauce, ristede mandler eller rugbrødscroutoner vil være lækre toppings.
Ingredienser
Sprøde kikærter
1 dåse
Kogte kikærter (ca. 400 g)
|
|
---|---|
2 spsk
Olivenolie
|
|
1 tsk
Paprika
|
|
¼ tsk
Stødt chili eller cayennepeber
|
|
1 dl
Revet cheddar- og maasdammerost
|
Bagt græskarsuppe
400 g
Hokkaido græskar
|
|
---|---|
4
Store tomater
|
|
2
Løg
|
|
400 g
Cherrytomater
|
|
2
Hele hvidløg
|
|
3
Stilke frisk timian eller oregano
|
|
3 spsk
Olivenolie
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
6 dl
Grøntsagsbouillon
|
|
2 dl
Basilikumblade
|
|
1 dl
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
1 dl
Creme fraiche
|
---|
Sådan gør du
Sprøde kikærter
Bagt græskarsuppe
Brug gerne tomater fra dåse, hvis du ikke kan få modne tomater. Cherrytomater fås også på dåse. Tilsæt dem når du kommer de bagte grøntsagerne i gryden. Du kan erstatte piskefløde med madlavningsfløde, flødeost eller kokosmælk.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8165 kJ / 1951 kcal
Næringsindhold pr. 100g
303 kJ / 73 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 11,5 % | 2,1 g |
Kulhydrat: | 29,9 % | 5,3 g |
Fedt: | 58,6 % | 4,8 g |
Dejlig opskrift på en bagt græskarsuppe, som er både nem og fuld af smag. Grøntsagerne karamelliserer, når de bages først, hvilket giver suppen dybde og en virkelig dejlig smag.