Bagt græskarsuppe

45 min
Fryseegnet
Bagt græskarsuppe

Dejlig opskrift på en bagt græskarsuppe, som er både nem og fuld af smag. Grøntsagerne karamelliserer, når de bages først, hvilket giver suppen dybde og en virkelig dejlig smag. Græskarsuppen kan laves med forskellige slags græskar - og græskarkernerne kan du rense og stege sprøde på panden. I vores version serveres suppen med sprøde kikærter, men også creme fraiche, tabascosauce, ristede mandler eller rugbrødscroutoner vil være lækre toppings.

Ingredienser

Sprøde kikærter

1 dåse Kogte kikærter (ca. 400 g)
2 spsk Olivenolie
1 tsk Paprika
¼ tsk Stødt chili eller cayennepeber
1 dl Revet cheddar- og maasdammerost

Bagt græskarsuppe

400 g Hokkaido græskar
4 Store tomater
2 Løg
400 g Cherrytomater
2 Hele hvidløg
3 Stilke frisk timian eller oregano
3 spsk Olivenolie
2 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
6 dl Grøntsagsbouillon
2 dl Basilikumblade
1 dl Piskefløde eller madlavningsfløde
1 dl Creme fraiche

Sådan gør du

Sprøde kikærter

  • Hæld lagen fra kikærterne og skyl dem i koldt vand.
  • Kom kikærterne på en plade beklædt med bagepapir. Vend dem med olie og krydderier.
  • Bag kikærterne samtidig med grøntsagerne i 15 min. ved 225° - varmluft - og tag dem ud efter ca. 15 min. Drys kikærterne med ost og lad den bage 5 min.

Bagt græskarsuppe

  • Halver græskarret, fjern kernerne og skær det i mindre stykker.
  • Halver de store tomater og de 2 løg.
  • Kom alle grøntsagerne og krydderurterne på en plade med bagepapir. Vend dem med olie, salt og peber.
  • Bag grøntsagerne i ca. 20 min. ved 225° - varmluft og sluk ovnen. Lad grøntsagerne stå ved eftervarmen i 15 min.
  • Pres de bagte hvidløg ud af skallerne og kom grøntsagerne i en gryde og tilsæt boullion.
  • Bring suppen i kog og lad den simre i ca. 5 minutter.
  • Tilsæt basilikum og fløde og blend suppen glat, fx med en stavblender. Varm suppen igennem og smag til.

Brug gerne tomater fra dåse, hvis du ikke kan få modne tomater. Cherrytomater fås også på dåse. Tilsæt dem når du kommer de bagte grøntsagerne i gryden. Du kan erstatte piskefløde med madlavningsfløde, flødeost eller kokosmælk.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8165 kJ / 1951 kcal

Næringsindhold pr. 100g

303 kJ / 73 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 11,5 % 2,1 g
Kulhydrat: 29,9 % 5,3 g
Fedt: 58,6 % 4,8 g
Relateret video

Dejlig opskrift på en bagt græskarsuppe, som er både nem og fuld af smag. Grøntsagerne karamelliserer, når de bages først, hvilket giver suppen dybde og en virkelig dejlig smag.

https://www.arla.dk/opskrifter/bagt-graskarsuppe/