Bagt blomkål i airfryer

30 min
Bagt blomkål i airfryer

Bagt blomkål i airfryer er et dejligt og nemt bud på en grøntsagsret eller grøntsagstilbehør, som smager fantastisk. Blomkålen bliver mør og lækker med en intens smag fra stegeskorpen, som blødes op af den cremede yoghurtdressing. Er der børn der spiser med, kan du helt udelade chili i dressingen.

Ingredienser

1 Lille blomkål
1 Fed hvidløg
2 spsk Olivenolie
1 tsk Flagesalt

Yoghurtdressing

1½ dl Græsk yoghurt
1½ tsk Citronsaft
1 tsk Harissa eller tørret chili
1 tsk Flydende honning
1 tsk Groft salt
1 spsk Ristede sesamfrø
1 dl Finthakket frisk dild

Sådan gør du

  • Fjern bladene fra blomkålen og gem de inderste - læg dem evt. i koldt vand så de bliver sprøde.
  • Skyl blomkålen og kog den i letsaltet vand i 5 min. Tag det op og lad det dryppe af.
  • Pres hvidløget og rør det sammen med olivenolien.
  • Skær blomkålen i 4 både, stokken skal holde sammen på buketterne.
  • Vend blomkålen i hvidløgsolien og læg dem på risten i airfryeren.
  • Drys med flagesalt og bag blomkålen i 10-20 min. ved 200°. Bagetiden afhænger af din airfryer. Vend stykkerne undervejs så de får stegeskorpe hele vejen rundt.

Yoghurtdressing

  • Rør yoghurt sammen med citronsaft, harissa, honning og salt. Smag til.
  • Kom yoghurtdressingen i bunden af en stor tallerken og kom den bagte blomkål oven på.
  • Top med blomkålsblade, sesamfrø og dild - og server.

Skal yoghurtdressingen være mildere eller stærkere, kan du skrue op eller ned for chilien.

Du kan erstatte dild med fx persille eller estragon.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2526 kJ / 604 kcal

Næringsindhold pr. 100g

346 kJ / 83 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 12,5 % 2,5 g
Kulhydrat: 21,1 % 4,3 g
Fedt: 66,4 % 6,2 g
Relateret video

Blomkålen bliver mør og lækker med en intens smag fra stegeskorpen, som blødes op af den cremede yoghurtdressing.

https://www.arla.dk/opskrifter/bagt-blomkal-i-airfryer/