Aubergine shawarma
1 time
•
Arbejdstid: 45 min
•
Aubergine er den perfekte grøntsag at lave grøn schawarma af, da den bliver sej og blød og suger smag til sig. Stavene af aubergine skal saltes godt og det er vigtigt, at de bliver helt gennemtilberedte. Det tager lidt tid, men halvrå aubergine er bare ikke godt. I denne opskrift skal du bruge krydderiet ras el hanout, som du enten kan købe færdigblandet eller blande den selv. Se tip for mængder, hvis du vil lave din egen krydderiblanding.
Se den {klassiske} versionIngredienser
Shawarma
1
Stor aubergine (ca. 400 g)
|
|
---|---|
2 tsk
Groft salt
|
|
3 spsk
Olivenolie
|
|
2
Løg i tynde både
|
|
2 tsk
Ras el hanout
|
|
1 tsk
Sukker
|
|
1 spsk
Sojasauce
|
|
½ spsk
Mørk balsamico eller æbleeddike
|
Hvidløgsdressing
1 dl
Creme fraiche 18%
|
|
---|---|
½ dl
Mayonnaise
|
|
1 spsk
Citronsaft
|
|
1 tsk
Løgpulver
|
|
½
Knust fed hvidløg
|
|
Salt og friskkværnet peber
|
4
Fladbrød
|
|
---|---|
½
Icebergsalat, plukket i blade
|
|
1
Agurk i halve skiver
|
|
3
Forårsløg i tynde ringe
|
|
1
Granatæble, kernerne heraf
|
Sådan gør du
Dressing
Lav din egen ras el hanout blanding af 2 tsk tørret oregano, 2 tsk spidskommen, 1 tsk kanel, 1 tsk chiliflager og ½ tsk kardemomme.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8101 kJ / 1936 kcal
Næringsindhold pr. 100g
463 kJ / 111 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 8,7 % | 2,4 g |
Kulhydrat: | 45,2 % | 12,3 g |
Fedt: | 46,1 % | 5,8 g |