Aubergine shawarma

1 time
Arbejdstid: 45 min
Aubergine shawarma

Aubergine er den perfekte grøntsag at lave grøn schawarma af, da den bliver sej og blød og suger smag til sig. Stavene af aubergine skal saltes godt og det er vigtigt, at de bliver helt gennemtilberedte. Det tager lidt tid, men halvrå aubergine er bare ikke godt. I denne opskrift skal du bruge krydderiet ras el hanout, som du enten kan købe færdigblandet eller blande den selv. Se tip for mængder, hvis du vil lave din egen krydderiblanding.

Se den {klassiske} version

Ingredienser

Shawarma

1 Stor aubergine (ca. 400 g)
2 tsk Groft salt
3 spsk Olivenolie
2 Løg i tynde både
2 tsk Ras el hanout
1 tsk Sukker
1 spsk Sojasauce
½ spsk Mørk balsamico eller æbleeddike

Hvidløgsdressing

1 dl Creme fraiche 18%
½ dl Mayonnaise
1 spsk Citronsaft
1 tsk Løgpulver
½ Knust fed hvidløg
Salt og friskkværnet peber
4 Fladbrød
½ Icebergsalat, plukket i blade
1 Agurk i halve skiver
3 Forårsløg i tynde ringe
1 Granatæble, kernerne heraf

Sådan gør du

  • Skær auberginerne i tykke stave og vend dem med salt. Lad dem trække i 15 min.
  • Dup vandet af auberginestavene med køkkenrulle eller vrid dem tørre i et rent viskestykke.
  • Steg løgene i 1 spsk af olien ved jævn varme til de er klare. Skub dem ud i siden af panden.
  • Kom resten af olien på panden sammen med auberginestavene og ras el hanout og steg videre i 10 min.
  • Tilsæt sukker, soja og eddike når auberginestavene er bløde og møre og steg i yderligere ca. 2 min.

Dressing

  • Rør alle ingredienser sammen. Smag til med salt og peber.
  • Smør fladbrødene med dressing og rul dem sammen om grøntsager og stegt aubergine.

Lav din egen ras el hanout blanding af 2 tsk tørret oregano, 2 tsk spidskommen, 1 tsk kanel, 1 tsk chiliflager og ½ tsk kardemomme.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8101 kJ / 1936 kcal

Næringsindhold pr. 100g

463 kJ / 111 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 8,7 % 2,4 g
Kulhydrat: 45,2 % 12,3 g
Fedt: 46,1 % 5,8 g
https://www.arla.dk/opskrifter/aubergine-shawarma/