Aspargessuppe
Her en lækker opskrift på en hurtig og lækker aspargessuppe med hvide asparges. Prøv denne fyldige og cremede klassiker - ikke kun til "skrub-af-mad", for aspargessuppe fortjener at få en plads i hverdagens madplan eller som forret til festlige lejligheder. Trænger du til en dejlig suppe, kan du roligt give dig i kast med denne aspargessuppe opskrift - og nyde den varm med et godt stykke brød.
Ingredienser
Aspargessuppe
250 g
Dampede hvide asparges i mindre stykker
|
|
---|---|
¼ liter
Grøntsagsbouillon
|
10 g
Smør
|
|
---|---|
2 tsk
Hvedemel
|
|
½ liter
Grøntsagsbouillon
|
|
1 dl
Piskefløde
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Tilbehør
Groft brød
|
---|
Sådan gør du
Aspargessuppe
I stedet for friske asparges kan man bruge drænede asparges fra dåse. En dåse på ca. 450 g giver ca. 250 g drænede aspargessnitter.
Du kan gøre aspargessuppen mere fyldig ved at tilsætte kyllingekød, kødboller og/eller grøntsager, fx ærter eller grønne asparges.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4914 kJ / 1174 kcal
Næringsindhold pr. 100g
361 kJ / 86 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 11,3 % | 2,4 g |
Kulhydrat: | 47 % | 10 g |
Fedt: | 41,7 % | 4,1 g |
Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.