Ærtesuppe med linsetopping
Ærtesuppe med linsetopping er smagfuld og fyldt med forår. Den er nem at lave og kartofler og linser giver fylde og konsistens. Ærtesuppen bliver dejlig cremet af kartoflerne - og smagen overraskende frisk. I sommerhalvåret kan du bruge friske ærter i stedet for frosne. Den smukke grønne farve bevarer du ved ikke at koge for lang tid på suppen. Du kan servere ærtesuppe til aftensmad eller frokost på en solrig dag - og den er skøn som en portionsanrettet forret. Her har vi valgt de smukke sorte belugalinser som topping, men rejer, kaviar og/eller fint skårne sprøde grøntsager er også en mulighed. Spis evt. suppen med et stykke ristet brød til.
Ingredienser
Ærtesuppe
3
Grofthakkede løg
|
|
---|---|
15 g
Smør
|
|
225 g
Kartofler i mindre stykker
|
|
1¼ liter
Grøntsagsbouillon
|
|
500 g
Frosne ærter
|
|
1 dl
Mynteblade
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
saft af ½
Citron
|
Topping
1 dl
Tørrede belugalinser
|
|
---|---|
½
Finthakket løg
|
|
10 g
Smør
|
|
100 g
Frosne ærter
|
|
skal af ½
Citron
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
1 dl
Piskefløde
|
|
---|---|
½ tsk
Karry
|
Sådan gør du
Suppe
Topping
Ved serveringen
Du kan tilsætte ekstra bouillon, hvis du synes suppen er for tyk. Du kan bruge hakkede salte mandler som topping. Brug en rest suppe som sauce til en ret i morgen - og brug en rest topping i en salat, så får du brugt dine rester op og undgår madspild.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
6407 kJ / 1531 kcal
Næringsindhold pr. 100g
235 kJ / 56 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,2 g |
Protein: | 18,8 % | 2,6 g |
Kulhydrat: | 44,2 % | 6,1 g |
Fedt: | 37 % | 2,3 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.