Appelsinsalat
Appelsinsalat er en skøn vitaminbombe, som er særlig lækker om vinteren, når appelsinerne er på toppen. Appelsinsalaten er smuk og en fryd for øjet med sine kraftige, klare farver. Server appelsinsalaten som tilbehør til stegt andebryst, til koteletter, kyllingefileter eller lige, hvad du har lyst til. Eller top op med smuldret salatost for at få en lidt mere fyldig salat, som passer godt i det grønne køkken, fx sammen med plantedeller.
Ingredienser
Dressing
2 spsk
Olivenolie
|
|
---|---|
½ spsk
Hvidvinseddike
|
|
1 spsk
Friskpresset appelsinsaft
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Appelsinsalat
1
Lille rødløg i halve skiver (ca. 50 g)
|
|
---|---|
Kogende vand
|
|
150 g
Grønkålsblade
|
|
4
Appelsiner (ca. 900 g)
|
|
50 g
Grofthakkede saltede mandler
|
Sådan gør du
Dressing
Appelsinsalat
Det smager også dejligt med et drys af smuldret salatost på appelsinsalaten. Du kan skifte rødløgene ud med granatæblekerner. Dem skal du ikke komme i dressingen.
Du kan gøre alle elementerne til salaten klar, men det er bedst at samle appelsinsalaten lige inden serveringen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
3526 kJ / 843 kcal
Næringsindhold pr. 100g
441 kJ / 105 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,2 g |
Protein: | 10,6 % | 2,8 g |
Kulhydrat: | 31,2 % | 8,1 g |
Fedt: | 58,2 % | 6,9 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.