Andesteg
Andesteg i ovn er festligt og lækkert, uanset om det er Mortens aften, jul eller ej. Her får du opskriften på en perfekt andesteg - så glæd dine gæster med mørt kød og sprødt skind. Denne klassiske and i ovn er fyldt med svesker og æble. Vil du spare lidt tid på dagen, kan du stege anden dagen før og stadig få et godt resultat. Skær evt. anden ud og læg stykkerne klar i bradepanden, klar til at blive varmet op. Stegt and med sprødt skind er julens favorit!
Ingredienser
Andesteg
1
Landand (ca. 3600 g)
|
|
---|---|
2 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
3
Skrællede æbler i både, fx belle de boskoop
|
|
200 g
Svesker uden sten
|
|
¾ liter
Vand
|
Sådan gør du
Andesteg
Ved serveringen
Optøning af and: Det tager 2-3 døgn at tø en frossen and op i køleskabet. Langtidsstegning: Klargør anden som beskrevet i opskriften og brun den 15 min. i ovnen ved 225°. Sænk herefter temperaturen til 150° og steg anden i ca. 4 timer.
Andesteg dagen før: Steg anden om formiddag eller dagen i forvejen. Skær andestegen ud, læg den i et ovnfast fad og stil anden tildækket i køleskabet. Pensl evt. anden med smeltet andefedt og lun anden i ovnen indtil kødet er gennemvarmt ca. 200° i ca. 20 min. Grill evt anden, så skindet bliver sprødt. Det er let at skumme fedtet af, når andeskyen og fedtet er afkølet.
I gamle dage sagde man, at 1 and var for lidt til 3 og for meget til 2 personer. Det afhænger selvfølgelig af, hvor meget anden vejer, men generelt får du mere kød jo større anden er, da skroget vejer nogenlunde det samme uanset, hvor meget den vejer.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
22980 kJ / 5492 kcal
Næringsindhold pr. 100g
891 kJ / 213 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,7 g |
Protein: | 10,9 % | 5,7 g |
Kulhydrat: | 10,1 % | 5,3 g |
Fedt: | 79 % | 19 g |
Se her hvordan du steger andestegen, så skindet bliver sprødt og lækkert.