Andebryst med sprød kålsalat
Her får du en skøn og smagfuld opskrift på stegt andebryst med sprød kålsalat. Det er en nem og hurtig ret du kan tilberede på under en time og spise i hverdagen i efteråret eller julemåneden. Kålsalaten er god til stegt andebryst fordi den er saftig og syrlig. Når du steger palmekålen i det overskydende fedt fra andebrysterne er det med til at binde smagene sammen. Vil du gerne bruge andre slags kål, så kan du også det - fx hvidkål, savoy eller spidskål. Du kan selv styre, om andebrystet skal være rosa eller gennemstegt. Få tips til stegetid og tilberedning af andebryst på pande her i opskriften.
Ingredienser
2
Andebryster med skind
|
|
---|---|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Sprød kålsalat
100 g
Finthakket grønkål
|
|
---|---|
2 stilke
Bladselleri i tynde skiver
|
|
2
Pærer i tynde skiver
|
|
½
Appelsin, saften heraf
|
|
2 tsk
Dijonsennep
|
|
2 tsk
Flydende honning
|
|
150 g
Strimlede palmekålsblade
|
|
Flagesalt
|
|
30 g
Græskarkerner, gerne ristede (ca. g)
|
Yoghurtdressing
2 dl
Græsk yoghurt
|
|
---|---|
1½ tsk
Flydende honning
|
|
1 tsk
Æbleeddike
|
|
¼
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Sprød kålsalat
Yoghurtdressing
I denne opskrift kan du bruge andre slags kål. Det kunne være en blanding af flere slags. Fx spidskål, savoy, hvidkål. Grønkål, lilla grønkål, palmekål og spidskål egner sig særligt godt til stegning.
Næringsindhold pr. 100g 100 g
Energiindhold for hele retten:
360 kJ / 86 kcal
Næringsindhold pr. 100g
360 kJ / 86 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 46 % | 9,7 g |
Kulhydrat: | 25,3 % | 5,4 g |
Fedt: | 28,7 % | 2,8 g |
Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.