Mød Arlas mejerister på Mejeriforum

Læs tid
2 min
Publiceret
06 oktober 2006
Kontaktpersoner:
Skrevet af

Når dørene åbner til Mejeriforum i København i næste weekend, vil en lang række mejerister fra Arla være til stede for at vise deres håndværk frem til de danske forbrugere.

Sofus Dupont bruger alle sanser i sit daglige arbejde.

I år afholdes landsmejeriudstillingen for første gang i København under navnet Mejeriforum. Blandt de mange mejerister fra Arla, som glæder sig til at vise egne produkter frem og give gode råd til forbrugerne er produktionsforvalter Sofus Dupont fra Troldhede Mejeri ved Videbæk i Vestjylland.

”Jeg glæder mig utrolig meget til at se, hvordan det går vores egen ost [blåhvid creme royal, red.], når de bedste produkter skal kåres. Men det bliver også spændende at tale med de forbrugere, der gerne vil vide lidt mere om, hvordan man laver en rigtig god ost,” siger Sofus Dupont.

”For mig skal osten være mild og romantisk. Den må ikke være for salt, sur eller syrlig,” siger den 46-årige Sofus Dupont, der langt fra nøjes med at interessere sig for oste, når han er på arbejde.

”Det er mit livsværk. Som mejerist lægger man hele sin personlighed ind i processen, så der er virkelig noget stolthed forbundet med de oste, man er med til at lave. Det er langt mere end et job for de fleste af os. For mig er det også en hobby, som jeg er lykkelig for at kunne beskæftige mig med,” siger Sofus Dupont, der har lavet ost i snart 28 år.

”Selvom produktionen selvfølgelig er mere teknologisk nu, end den var for 28 år siden, så er håndværket lige så udfordrende. Den gode smag kommer ikke af sig selv. Man kan ikke bare trykke på en knap. Jeg skal hele tiden holde øje med ostens ph-værdi, og den kan svinge forskelligt fra dag til dag. Mælkens sammensætning kan ændre sig med årstiden på grund af temperaturen, så det er vigtigt at have en skarp føling med processen,” siger Sofus Dupont.

Sofus Dupont vil være at finde ved en af Arlas mange stande på Mejeriforum – og han er langt fra den eneste. Hundredevis af mejerister, øvrige Arla-medarbejdere og andelshavere fra hele landet tager til hovedstaden for at deltage i begivenheden. Alene fra Troldhede Mejeri har 56 medarbejdere indtil nu meldt sig til arrangementet, så mejeriet har været nødt til at bestille busser, der kan transportere alle frem og tilbage.


Mejeriforum finder sted 13.-15. oktober i Forum i København.
Du kan læse meget mere om begivenheden på den officielle hjemmeside www.mejeriforum.dk

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 8000 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Luxembourg og Holland. Arla Foods er en af de førende aktører inden for den internationale mejeriverden, med kendte mærker som Arla®, Lurpak®, Puck® og Castello®. Arla Foods fokuserer på at levere mejeriprodukter fra bæredygtigt landbrug og drift, og er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Arla Pressevagt Kun henvendelser fra pressen.
Bjarke Munk Kamstrup
Bjarke Munk Kamstrup Pressechef bjaka@arlafoods.com +45 2452 6956
Jonas Barfoed
Jonas Barfoed Pressemedarbejder jbark@arlafoods.com +45 9131 1260
Susie Munk Jensen
Susie Munk Jensen PR & Communication Manager susie.jensen@arlafoods.com +45 24640663