Schur køber Danapak

Læs tid
1 min
Publiceret
29 juni 2005
Kontaktpersoner:
Skrevet af

To danskejede aktører på det nordeuropæiske emballagemarked går sammen. Danapak-koncernen, som er ejet af Arla Foods, har solgt sine tre kartonnagevirksomheder til Schur International a/s med hovedkvarter i Horsens.

Schur – verdens ældste familieejede emballagevirksomhed – overtager 1. august 2005 Danapaks to danske kartonnagevirksomheder i henholdsvis Korsør og Herning samt Danapak Faltschachtelsysteme GmbH beliggende i Bremen. Siden 1993 har Danapak endvidere besiddet 40% af joint venture-selskabet Riverwood-Danapak A/S, som afsætter kartonemballage og pakkemaskiner til det skandinaviske bryggerisegment. Schur overtager også Danapaks aktiepost i dette selskab.

Danapak Holding, der ikke er omfattet af købet, fortsætter i et joint venture samarbejde med den østrigske gruppe Teich GmbH om fremstilling af flexible emballager.

Formand for Danapak Bengt Mårtensson oplyser, at Arla Foods sælger sin kartonnagevirksomhed efter, at have gennemført en intern effektivisering af virksomhedens emballage-aktiviteter. Salget sker som led i en strategi om at fokusere på Arla Foods’ kerneaktiviteter.

Med overtagelsen af Danapak rykker Schur ind på den europæiske Top 10 på kartonnagemarkedet med en samlet omsætning på over DKK 1 mia.

I perioden frem til overtagelsesdatoen vil Schur, i tæt samarbejde med Danapaks ledelse og medarbejderne på de tre fabrikker, lære virksomhederne at kende og således tilegne sig viden og indsigt for senere at fastlægge den fremtidige struktur.

Der vil i perioden før og efter overtagelsen først og fremmest blive fokuseret på uændret høj kvalitet i leverancer og service til virksomhedernes kunder.

Kontaktpersoner:

For Danapak:
Bengt Mårtensson, Direktør og formand for Danapak Arla Foods AB
Telefon: 46 (0)87 89 52 83

www.danapak.dk

For Schur:
Hans Schur, Direktør Schur International a/s
Telefon: 45 76 27 27 27

www.schur.com

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 8000 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Luxembourg og Holland. Arla Foods er en af de førende aktører inden for den internationale mejeriverden, med kendte mærker som Arla®, Lurpak®, Puck® og Castello®. Arla Foods fokuserer på at levere mejeriprodukter fra bæredygtigt landbrug og drift, og er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Arla Pressevagt Kun henvendelser fra pressen.
Bjarke Munk Kamstrup
Bjarke Munk Kamstrup Pressechef bjaka@arlafoods.com +45 2452 6956
Jonas Barfoed
Jonas Barfoed Pressemedarbejder jbark@arlafoods.com +45 9131 1260
Susie Munk Jensen
Susie Munk Jensen PR & Communication Manager susie.jensen@arlafoods.com +45 24640663