Krisen truer i italienske Parmalat

Læs tid
1 min
Publiceret
23 december 2003
Kontaktpersoner:
Skrevet af

Gældsforpligtelser truer med at trække tæppet væk under et af verdens største mejeriselskaber, italienske Parmalat.

Det børsnoterede selskabs kredit- værdighed blev for et par uger siden sænket til kategorien umiddelbart over selskaber under konkursbehandling, fordi der er tvivl om koncernens likviditet.

Parmalat har ifølge Jyllands-Posten en samlet gæld på knap 45 mia. kr. Til gengæld har selskabet på papiret en kassebeholdning på godt 31 mia. kr. og skulle dermed ikke have problemer med at indfrie sin gæld.

Kassebeholdningen skulle stå på en konto i storbanken Bank of America. I fredags valgte banken helt usædvanligt at bryde sin tavshedspligt og meddelte, at Parmalat ikke har en konto i banken med 29,4 mia. kr. Det førte til, at Parmalats aktier blev suspenderet på børsen i Milano.

Selskabets stifter, adm. direktør og bestyrelsesformand Calisto Tanzi, er fratrådt sine poster, og istedet er indsat finansmanden Enrico Bondi, der specialiserer sig i at bringe kriseramte virksomheder på ret køl igen.

Det ventes nu, at Parmalat vil gå i betalingsstandsning, hvilket vil give ledelsen op til to år til at rekonstruere virksomheden. Parmalat havde i fjor en omsætning på 59,6 mia. kr. Afsætningen består først og fremmest af langtidsholdbar mælk.

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 8000 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Luxembourg og Holland. Arla Foods er en af de førende aktører inden for den internationale mejeriverden, med kendte mærker som Arla®, Lurpak®, Puck® og Castello®. Arla Foods fokuserer på at levere mejeriprodukter fra bæredygtigt landbrug og drift, og er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Arla Pressevagt Kun henvendelser fra pressen.
Bjarke Munk Kamstrup
Bjarke Munk Kamstrup Pressechef bjaka@arlafoods.com +45 2452 6956
Jonas Barfoed
Jonas Barfoed Pressemedarbejder jbark@arlafoods.com +45 9131 1260
Susie Munk Jensen
Susie Munk Jensen PR & Communication Manager susie.jensen@arlafoods.com +45 24640663