Arla opgiver lokal produktion i Grækenland

Læs tid
1 min
Publiceret
22 december 2003
Kontaktpersoner:
Skrevet af

Arla Foods og den græske partner Delta Dairies er blevet enige om at opløse joint venture samarbejdet om lokal produktion af feta. Det sker med virkning fra 1. januar 2004.

Herefter fortsætter Arla Foods’ græske selskab udelukkende som importør af mejeriprodukter.

Resultatudviklingen i den græske lokal produktion har ikke været tilfredsstillende og derfor er parterne blevet enige om at dele forretningen i to.

Arla Foods Hellas, der er ejet 60 pct. af Arla Foods og 40 pct. af Delta, overtages 100 pct. af Arla mens Vigla, som er produktionsselskabet overtages 100 pct. af Delta Dairies. ”Vi sætter nu fokus på Arla Foods’ produkter og en omstrukturering af vores forretning i Grækenland med det formål at opnå et tilfredsstillende resultat for 2004”, siger divisionsdirektør Torben Olsen, Europadivisionen.

De to selskaber vil dog fortsætte salgssamarbejdet herunder eksport af feta til andre lande.

Arla Foods indgik joint venture aftalen med Delta Foods i november 2000.

Arla Foods har en årlig eksport af ost og Lurpak smør til Grækenland for ca. 350 mio. kr.

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 8000 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Luxembourg og Holland. Arla Foods er en af de førende aktører inden for den internationale mejeriverden, med kendte mærker som Arla®, Lurpak®, Puck® og Castello®. Arla Foods fokuserer på at levere mejeriprodukter fra bæredygtigt landbrug og drift, og er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Arla Pressevagt Kun henvendelser fra pressen.
Bjarke Munk Kamstrup
Bjarke Munk Kamstrup Pressechef bjaka@arlafoods.com +45 2452 6956
Jonas Barfoed
Jonas Barfoed Pressemedarbejder jbark@arlafoods.com +45 9131 1260
Susie Munk Jensen
Susie Munk Jensen PR & Communication Manager susie.jensen@arlafoods.com +45 24640663