Frisk tomatsauce med pasta

Frisk tomatsauce med pasta

35 min
Denne tomatsauce er værd at satse på, når det bugner med friske tomater. Har du drivhus, dyrker på friland eller kan du købe dejlige solmodne tomater, er det bare med at slå til. I kan spise en dejlig portion pasta med frisk tomatsauce til nem aftensmad. Og du kan lave en kæmpe grydefuld og fryse ned i mindre portioner. Så er der nem aftensmad andre dage, og smagen af sol og sommer bliver gemt som tomatsovs og kan tages frem når du lige trænger til det.
https://www.arla.dk/opskrifter/frisk-tomatsauce/

Sådan gør du

Tomatsauce
  • Skær tomaterne i mindre stykker.
  • Lad smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at brune. Svits løg og hvidløg i ca. 2 min.
  • Tilsæt tomater, vand, fond og peber. Lad saucen koge ved jævn varme og uden låg i ca. 10 min.
  • Tilsæt basilikum og salt. Smag tomatsaucen til og server straks med friskkogt pasta og revet ost.

Du kan smage tomatsaucen til med lidt honning eller sukker, hvis dine tomater ikke er søde nok.

Du kan fryse tomatsaucen, så har du nem aftensmad en anden dag.

Energiindhold for hele retten:

10336 kJ / 2470 kcal

Næringsindhold pr. 100g

346 kJ / 83 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 15 % 3,1 g
Kulhydrat: 58,6 % 11,9 g
Fedt: 26,4 % 2,5 g
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Tomatsauce
1½ kg Solmodne tomater (ca. kg)
40 g Smør
2 Grofthakkede løg (ca. 150 g)
4 Små finthakkede fed hvidløg
2 dl Vand
2 spsk Koncentreret grøntsagsfond
½ tsk Groftkværnet peber
1 dl Grofthakkede basilikumblade
2 tsk Groft salt
Tilbehør
400 g Tørret pasta, fx fettuccine - koges
100 g Revet cheddar- og maasdammerost (ca. dl)