Wok med stegte nudler og torsk

Wok med stegte nudler og torsk

30 min
En dejlig børnevenlig fiskeret - uden ben. Serveret sammen med nudler og karrysauce, så er alle vist glade.
https://www.arla.dk/opskrifter/wok-med-stegte-nudler-og-torsk/

Sådan gør du

  • Kom nudlerne i en gryde med kogende vand tilsat salt. Efter 3-4 min. under omrøring, er nudlerne "løst op" og møre uden at være bløde. Lad nudlerne dryppe godt af i en sigte.
Karrysauce med æble
  • Bring saucen i kog under omrøring i en lille tykbundet gryde. Tilsæt æblebåde - lige inden serveringen. Smag til.
  • Lad imens en wok blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Tilsæt 1 spsk af olien og steg torskestykkerne ca. 1 min. på hver side. Tag fiskestykkerne op og kom dem i et fad. Pluk fisken i grove flager og vend dem med citronskal, -saft og salt. Lad ½ spsk olie blive varm i wokken og steg porrer, løg og hvidløg i ca. 2 min. Drys med salt og tag også grøntsagerne op og hold dem varme.
  • Lad den sidste spsk olie blive varm i wokken. Steg de afdryppede nudler ved kraftig varme og under omrøring i ca. 1 min. Kom "plukfisk" og grøntsager tilbage i wokken og vend forsigtigt rundt. Drys med cashewnødder og porretop og server wokken sammen med den varme karrysauce.
Energiindhold for hele retten:

11897 kJ / 2843 kcal

Næringsindhold pr. 100g

513 kJ / 122 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 19,7 % 6 g
Kulhydrat: 44,5 % 13,4 g
Fedt: 35,8 % 5 g
Relateret video
Sådan fileterer du torsk

Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser

250 g Tørrede fuldkornsnudler
2 liter Vand
2 tsk Groft salt
Karrysauce med æble
½ liter Karrysauce
2 Syrlige røde æbler i tynde både (ca. 250 g)
2½ spsk Rapsolie
500 g Renset torskefilet uden skind - i 6 stykker
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
2 Porrer i tynde ringe (ca. 200 g)
3 Rødløg i meget tynde både (ca. 200 g)
2 Små fed hvidløg i skiver
¾ tsk Groft salt
50 g Grofthakkede cashewnødder
Pynt
Fintstrimlet porretop