Vintersuppe

30 min
Vintersuppe

Dejlig suppe med masser af rodfrugter og krydderurter serveret med bacondrys.

Ingredienser

1 kg Rodfrugter, fx kartofler, knoldselleri, gulerod og pastinak
1 Løg i mindre stykker (ca. 75 g)
1 liter Vand
2 spsk Koncentreret kyllingefond
2 dl Fraiche
1 spsk Hvedemel
1 dl Hakkede krydderurter, fx timian, rosmarin og purløg
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
150 g Bacon i små tern
2 Små finthakkede fed hvidløg

Pynt

Hakkede friske krydderurter

Tilbehør

300 g Grovbrød

Sådan gør du

  • Skræl kartofler og rodfrugter og skær dem i mindre stykker. Kom grøntsager og løg i en blender eller foodprocessor og blend det i ca. 10 sek. Bring vand og fond i kog og tilsæt halvdelen af de blendede grøntsager. Kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 5 min. Kom suppen tilbage i blenderen og blend den ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. eller til suppen er jævn. Fyld kun blenderglasset halvt op.
  • Rør fraiche sammen med mel til en jævning. Kom suppen tilbage i gryden sammen med resten af grøntsagerne, jævning og krydderurter. Bring suppen i kog og kog den ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt salt og peber og smag til.
  • Kom imens bacon og hvidløg i en kold pande. Skru op til kraftig varme og lad baconen stege i ca. 4 min. - rør af og til. Skru ned til jævn varme og lad baconen stege i ca. 8 min., eller til det er sprødt og gyldent - lad baconen dryppe af på fedtsugende papir.
  • Server straks den cremede suppe med bacondrys på toppen og brød til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7592 kJ / 1815 kcal

Næringsindhold pr. 100g

275 kJ / 66 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 18,1 % 2,9 g
Kulhydrat: 59,9 % 9,7 g
Fedt: 22 % 1,6 g
Relateret video Gulerods-'bacon'

Gulerods-'bacon' smager naturligvis ikke som bacon, men det ligner til forveksling pg kan bruges som topping på supper, salater eller i en vegetarisk sandwich.

https://www.arla.dk/opskrifter/vintersuppe/