Vietnamesisk pastasalat
Ny

Vietnamesisk pastasalat

30 min
Arbejdstid: 30 min
Nem og lækker pastasalat med inspiration fra det vietnamesiske køkken. Hvis du er vild med Banh Mi sandwich, så er du nødt til at prøve den her opskrift. Pastasalaten er fyldt med sprøde grøntsager, krydret kylling, peanuts og en smagfuld dressing. Hvis du vil have en mere klassisk vietnamesisk salat, kan du udskifte pasta med fx risnudler.
https://www.arla.dk/opskrifter/vietnamesisk-pastasalat/

Sådan gør du

  • Kog pastaen efter anvisningen på pakken, til den er mør uden at være for blød. Lad den dryppe godt af.
  • Smelt imens smørret i en pande og svits kyllingekødet i 4-5 min., til det er gennemstegt og tilføj hoisinsauce.
  • Lad pasta og kyllingen køle let af.
Dressing
  • Vend alle ingredienserne til dressingen godt sammen.
  • Kom spidskål, gulerod, agurk og peanuts i en stor serveringsskål sammen med pasta og kylling.
  • Fordel dressingen udover og vend det godt rundt.
  • Top med yoghurt ved servering.

Du kan sagtens udskifte pasta med fx risnudler, hvis du vil have en mere klassisk vietnamesisk salat.

Energiindhold for hele retten:

6502 kJ / 1554 kcal

Næringsindhold pr. 100g

499 kJ / 119 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 21,5 % 6,3 g
Kulhydrat: 40,1 % 11,8 g
Fedt: 38,4 % 5,2 g

Ingredienser

150 g Tørret pasta
1 spsk Smør
200 g Hakket kyllingekød
2 spsk Hoisinsauce
Dressing
3 spsk Fiskesauce
2 spsk Sesamolie
2 spsk Friskpresset limesaft
1½ spsk Eddike
1 tsk Rørsukker
1 Presset fed hvidløg
½ Finthakket frisk chili
200 g Fintsnittet spidskål
1 Gulerod i strimler
½ Agurk i strimler
25 g Grofthakkede peanuts og/eller ristede løg
2 håndfulde Frisk mynte og/eller koriander
1 dl Yoghurt