Verdens bedste brød
Verdens bedste brød. Og nok også verdens nemmeste brød. Verdens bedste brød består af kun 4 ingredienser: vand, gær, salt og mel. Og endnu bedre: brødet skal slet hverken æltes eller formes. Hemmeligheden bag verdens bedste brød er, at det bages i en gryde (eller i en stegeso) i ovnen. Bagning i gryde holder dampen inde og giver brødet en saftig krumme og en knasende sprød skorpe. Verdens bedste brød slår aldrig fejl - prøv det!
Ingredienser
Dej til verdens bedste brød
5 g
Gær
|
|
---|---|
4 dl
Koldt vand
|
|
500 g
Hvedemel (ca. dl)
|
|
1 spsk
Groft salt
|
Sådan gør du
Det er vigtigt, at støbejernsgryden er godt varm, inden du kommer dejen heri - ellers vil brødet sætte sig fast i bunden af gryden. Du kan også bage brødet i en stegeso, fx en Rømertopf. Størrelsen på gryden/stegesoen er ikke så afgørende. Bager du brødet i en mindre gryde, så bliver det højt og følger grydens form. Anvender du en større gryde, så får du et større og lidt fladere brød.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7251 kJ / 1733 kcal
Næringsindhold pr. 100g
788 kJ / 188 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2 g |
Protein: | 10,1 % | 4,7 g |
Kulhydrat: | 85 % | 39,4 g |
Fedt: | 4,9 % | 1 g |
Se hvordan du laver verdens bedste brød her. Verdens bedste brød. Og nok også verdens nemmeste brød. Verdens bedste brød består af kun 4 ingredienser: vand, gær, salt og mel. Og endnu bedre: brødet skal slet hverken æltes eller formes.