Hvis du ikke har tørrede svampe kan du erstatte dem med 100 g friske svampe. Du kan med fordel afkøle stegen helt, inden du skærer skiver af den, det gør det nemmere. Julestegen kan sagtens laves nogle dage i forvejen og stå på køl. En tynd skive vegetarisk julesteg smager også godt på rugbrød med lidt stærk sennep og syltede rødbeder.
Stegen kan fryses på 2 måder: hel eller skåret i skiver med madpapir imellem.
13366 kJ / 3195 kcal
688 kJ / 164 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,5 g |
Protein: | 12,1 % | 4,9 g |
Kulhydrat: | 29,9 % | 12,1 g |
Fedt: | 58 % | 10,8 g |
Vegetarisk julesteg er en grøn og dejlig ovnbagt steg til juleaften eller julefrokosten. Julestegen er fyldt med grøntsager, kikærter og umamismag og kan både være hovedelementet på tallerkenen eller et supplement til den klassiske and og flæskesteg.
30 g
Tørrede svampe
|
|
---|---|
150 g
Valnøddekerner
|
|
20 g
Smør
|
|
200 g
Porrer, i tynde skiver
|
|
2
Løg, finthakkede
|
|
10 stilke
Blød frisk timian, finthakket
|
|
3
Fed hvidløg, knust
|
|
1 dåse
Kikærter i lage, drænede (ca. 400 g)
|
|
300 g
Blandede svampe
|
|
20 g
Smør
|
|
125 g
Finvalsede havregryn
|
|
40 g
Tørrede tranebær, grofthakkede
|
|
2
Æg
|
|
2 spsk
Koncentreret tomatpuré
|
|
1 dl
Piskefløde
|
|
½ dl
Sojasauce
|
|
2 tsk
Mild paprika
|
|
1 tsk
Røget paprika
|
|
1 tsk
Stødt kanel
|
4 spsk
Hoisinsauce
|
|
---|---|
2 spsk
Mørk sirup
|
|
1½ spsk
Æblecidereddike
|
|
1 tsk
Appelsinskal (usprøjtet)
|
|
20 g
Smør - til stegning
|