Vegetarbolognese
Cremet vegetarisk bolognese med masser af danske anicia linser er en oplagt måde at få flere bælgfrugter ind i hverdagen. En skøn vegetarret med velkendte smage af tomat, parmesan og frisk basilikum som kan bruges i mange forskellige retter. Du kan servere den med pasta som en klassisk bolognese, men den er også lækker i fx en madpandekage med sprødt grønt, som fyld på en pizza eller i en lasagne. Der kan også bruges andre linser, fx puy - eller belugalinser.
Ingredienser
2½ dl
Tørrede grønne linser, fx anicia eller puy
|
|
---|---|
10 g
Smør
|
|
1
Finthakket løg
|
|
5 dl
Vand
|
|
½ spsk
Grøntsagsbouillon-pulver
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
200 g
Gulerødder, i små tern
|
|
2 dåser
Hakkede tomater
|
|
1 dl
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
|
2 spsk
Koncentreret tomatpuré
|
|
2 spsk
Østerssauce (kan undlades)
|
|
1½ tsk
Sukker
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1½ dl
Hakket frisk basilikum
|
|
40 g
Fintrevet parmigiano reggiano
|
Tilbehør
300 g
Tørret pasta, fx fettuccine - koges
|
|
---|---|
200 g
Fintsnittet spidskål
|
|
Fintrevet parmigiano reggiano
|
Sådan gør du
Rester af bolognese er super lækre som fyld i en madpandekage med grønt, creme fraiche, rødløg og persille. Alternativt kan det bruges som spread i en sandwich eller smørres ud på en pizzadej eller tortilla pandekage, som drysses med ost og bages som pizza.
Anicia linser er samme type linser som Puy linser, der også kaldes for ’delikatesse linser’ og ’kulinariske linser’. De kan erstattes af fx belugalinser.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11362 kJ / 2716 kcal
Næringsindhold pr. 100g
390 kJ / 93 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 17,5 % | 4 g |
Kulhydrat: | 60,6 % | 13,9 g |
Fedt: | 21,9 % | 2,3 g |