Vegetar tarteletter
Tarteletter, her en opskrift på en vegetarisk variation. De klassiske tarteletter er skønne, men disse med stegte jordskokker og babyspinat er mindst ligeså gode hvis ikke bedre. Det cremede fyld i den sprøde skal tilsmagt med citronskal, det er bare comfort food. Vegetar tarteletter er en ret for hele familien og en god måde at få brugt de sidste grøntsager i køleskabet på - du kan variere grøntsagerne, som du har lyst til, fx med kål, gulerødder og rodfrugter.
Ingredienser
Flødestuvning
25 g
Smør
|
|
---|---|
3 spsk
Hvedemel
|
|
2½ dl
Grøntsagsbouillon
|
|
2 dl
Piskefløde
|
|
2 tsk
Friskpresset citronsaft
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Grøntsager
10 g
Smør
|
|
---|---|
300 g
Skrællede jordskokker i små tern (ca. 1 x 1 cm)
|
|
1
Stort grofthakket rødløg (ca. 100 g)
|
|
100 g
Babyspinatblade
|
|
2 dl
Groft hakket bredbladet persille
|
|
2 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
10
Tarteletter
|
---|
Topping
Blade af bredbladet persille -hakket
|
|
---|---|
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
Sådan gør du
Flødestuvning
Grøntsager
Du kan bruge de grøntsager du har, som fyld i tarteletskallerne - evt. både tilberedte og rå. Lav en flødestuvning og svits fx rå gulerødder, rodfrugter, bladselleri - alt i små tern. Tilsæt desuden evt. rester af tilberedte grøntsager i tern - smag til friske eller tørrede krydderurter.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8010 kJ / 1914 kcal
Næringsindhold pr. 100g
675 kJ / 161 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 5,4 % | 2,2 g |
Kulhydrat: | 27,9 % | 11,1 g |
Fedt: | 66,7 % | 12,2 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.