Varm smørsauce til kød
30 min
•
Prøv denne lækre opskrift på varm smørsauce til kød. Saucen har et twist af tør sherry og smager dejligt til både bøffer, koteletter og fileter!
Ingredienser
400 g
Svinemørbrad i tykke bøffer eller svinekoteletter, oksebøffer eller kalvefilet
|
|
---|---|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
25 g
Smør
|
Smørsauce
2 dl
Vand
|
|
---|---|
100 g
Koldt smør i tern
|
|
1 tsk
Tør sherry eller cognac
|
|
Friskkværnet peber
|
Hertil
1 kg
Kartofler
|
|
---|---|
600 g
Dampede grøntsager, fx broccoli og gulerødder
|
Sådan gør du
Smørsauce
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9521 kJ / 2276 kcal
Næringsindhold pr. 100g
408 kJ / 98 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 22,5 % | 5,4 g |
Kulhydrat: | 31,9 % | 7,7 g |
Fedt: | 45,3 % | 5 g |
Alkohol: | 0,3 % |
Relateret video
Sådan afpudser du en svinemørbrad
Det er hurtigt og nemt at afpudse en svinemørbrad. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du med få trin afpudser en svinemørbrad.