Tyrkiske brød med bønnefyld og myntedressing

30 min
Tyrkiske brød med bønnefyld og myntedressing

Tyrkiske brød - skønne fladbrød, som næsten er flade som pandekager, smager herligt med alverdens fyld.

Ingredienser

Myntedressing

100 g Salatost i tern
2½ dl Fraiche
3 spsk Hakkede mynteblade
2 spsk Fintklippet purløg

Bønnefyld

1 dåse Hvide bønner, fx cannellinibønner
2 Avocadoer i små tern (ca. 200 g)
300 g Blommetomater i små tern
1 Slank agurk i små tern (ca. 250 g)
1 dl Fintklippet purløg
2 tsk Friskpresset limesaft
¾ tsk Groft salt
4 Fladbrød
1 liter Icebergsalat revet i fine stykker

Pynt

Finthakkede mynteblade
Klippet purløg

Sådan gør du

Myntedressing

  • Mos osten fint med en gaffel.
  • Vend ost, fraiche, mynte og purløg sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.
  • Smag til.

Bønnefyld

  • Skyl de hvide bønner og lad dem dryppe af i en sigte.
  • Vend forsigtigt bønnerne sammen med avocado, tomat, agurk, purløg, limesaft og salt.
  • Smag bønnefyldet til.

Tyrkiske brød

  • Grill de 4 fladbrød øverst i ovnen, så de bliver bløde i ca. 10 sek.
  • Vend salaten sammen med bønnefyldet og fordel det på fladbrødene.
  • Kom lidt myntedressing på toppen og server resten ved siden af - bind evt. snor om fladbrødene. Spis med det samme.

Grilning af brødene kan evt. udelades. I stedet for tyrkiske fladbrød kan du bruge tortillapandekager.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12298 kJ / 2939 kcal

Næringsindhold pr. 100g

573 kJ / 137 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 4,6 g
Protein: 20,6 % 6,9 g
Kulhydrat: 51 % 17,2 g
Fedt: 28,4 % 4,4 g
Relateret video Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

https://www.arla.dk/opskrifter/tyrkiske-brod-med-bonnefyld-og-myntedressing/