Tyrkiske brød med bønnefyld og myntedressing
30 min
•
Tyrkiske brød - skønne fladbrød, som næsten er flade som pandekager, smager herligt med alverdens fyld.
Ingredienser
Myntedressing
100 g
Salatost i tern
|
|
---|---|
2½ dl
Fraiche
|
|
3 spsk
Hakkede mynteblade
|
|
2 spsk
Fintklippet purløg
|
Bønnefyld
1 dåse
Hvide bønner, fx cannellinibønner
|
|
---|---|
2
Avocadoer i små tern (ca. 200 g)
|
|
300 g
Blommetomater i små tern
|
|
1
Slank agurk i små tern (ca. 250 g)
|
|
1 dl
Fintklippet purløg
|
|
2 tsk
Friskpresset limesaft
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
4
Fladbrød
|
|
---|---|
1 liter
Icebergsalat revet i fine stykker
|
Pynt
Finthakkede mynteblade
|
|
---|---|
Klippet purløg
|
Sådan gør du
Myntedressing
Bønnefyld
Tyrkiske brød
Grilning af brødene kan evt. udelades. I stedet for tyrkiske fladbrød kan du bruge tortillapandekager.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12298 kJ / 2939 kcal
Næringsindhold pr. 100g
573 kJ / 137 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4,6 g |
Protein: | 20,6 % | 6,9 g |
Kulhydrat: | 51 % | 17,2 g |
Fedt: | 28,4 % | 4,4 g |
Relateret video
Sådan skærer du en avocado
Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.