Trifli med stikkelsbærkompot

2 timer
Arbejdstid: 40 min
Trifli med stikkelsbærkompot

Stikkelsbær er fulde af aroma og var engang udbredte i danske haver. Det er en god ide at dyrke dem selv, for de kan være svære at finde i butikkerne.

Ingredienser

Stikkelsbærkompot

300 g Modne stikkelsbær
1 dl Vand
100 g Sukker (ca. 1¼ dl)
1 spsk Majsstivelse, fx maizena
½ dl Vand
25 g Mandelsplitter
1 tsk Finthakkede mynteblade

Creme

2 Æggeblommer
3 spsk Sukker
1 spsk Majsstivelse, fx maizena
¼ liter Mælk
¼ liter Piskefløde
150 g Letknuste makroner

Pynt

Strimler af citronskal (usprøjtet)

Sådan gør du

Stikkelsbærkompot

  • Bring stikkelsbær, vand og sukker i kog i en tykbundet gryde.
  • Kog ved svag varme og under låg i ca. 15 min. eller til bærrene er møre.
  • Rør en jævning af majsstivelse og vand.
  • Mos bær og væde gennem en sigte og hæld det tilbage i gryden sammen med jævningen.
  • Kog stikkelsbærgrøden ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min.
  • Vend mandelsplitter og pebermynte i og smag til.

Creme

  • Rør æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen i en tykbundet gryde.
  • Rør mælken i.
  • Varm blandingen op ved jævn varme og under let piskning.
  • Kog cremen, stadig under piskning, i ca. 1 min.
  • Lad cremen køle af i en skål - rør af og til.
  • Pisk fløden til et let skum og vend ca. ¾ af flødeskummet i den kolde creme.
  • Gem resten til pynt.
  • Læg creme, knuste makroner og stikkelsbærkompot lagvis i høje glas (a ca. 2½ dl).
  • Stil stikkelsbærtriflien tildækket i køleskabet i ca. 1 time.
  • Pynt med flødeskum. Server desserten med lange skeer.

Hvis du vil undgå æg, kan den hjemmelavede creme erstattes af ½ liter Arla Karolines Køkken® vaniljesauce som du koger op og jævner med majsstivelse. Rør 1 spsk majsstivelse, fx maizena, sammen med 2 spsk af den kolde vaniljesauce. Bring resten af Arla Karolines Køkken® Vaniljesauce i kog under omrøring. Tag cremen af varmen og rør jævningen i cremen. Bring atter vaniljecremen i kog under omrøring og kog kagecremen ved svag varme i ca. 2 min. Kom kagecremen i en skål og lad den køle helt af. Pisk den kolde kagecreme ca. 1 min. med håndmixer - og den er klar til brug.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10254 kJ / 2451 kcal

Næringsindhold pr. 100g

784 kJ / 187 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 7,1 % 3,3 g
Kulhydrat: 40,2 % 18,5 g
Fedt: 52,7 % 11,2 g
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

https://www.arla.dk/opskrifter/trifli-med-stikkelsbarkompot/