Server evt. ekstra jalapenos i en skål ved siden af. Røde ris kan erstattes af vilde ris eller sorte ris.
Tomatsalsa kan tilberedes dagen før. Risene kan koges dagen før. Kødet kan tilberedes dagen før.
Tomatsalsa kan fryses. De fyldte tortillas kan fryses inden bagning med nedsat chilimængde til 20 g.
9831 kJ / 2350 kcal
376 kJ / 90 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 22,1 % | 4,9 g |
Kulhydrat: | 44,4 % | 9,8 g |
Fedt: | 33,5 % | 3,4 g |
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.
25 g
Soltørrede tomater
|
|
---|---|
½
Rødløg i tern (ca. 50 g)
|
|
2 dl
Kogende vand
|
|
1½ spsk
Rapsolie
|
|
1½ spsk
Vand
|
|
½ spsk
Mørk balsamicoeddike
|
|
½ tsk
Rosa peberkorn
|
|
¼ tsk
Fint salt
|
|
1 dl
Vand
|
1½ dl
Røde ris
|
|
---|---|
4½ dl
Vand
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
¾ liter
Salat revet i grove stykker, fx romainsalat
|
|
150 g
Frosne, optøede majs (ca. g)
|
½ dåse
Hakkede tomater (ca. 200 g)
|
|
---|---|
10 g
Smør
|
|
300 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
2
Hakkede rødløg (ca. 150 g)
|
|
2
Små knuste fed hvidløg
|
|
1
Rød peberfrugt i tern (ca. 150 g)
|
|
½
Grøn squash i kvarte skiver (ca. 100 g)
|
|
40 g
Syltede jalapenos i skiver
|
|
½ tsk
Sukker
|
|
1¼ tsk
Groft salt
|
|
8
Små majstortillaer
|
|
75 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|