Tortillapizza med aubergine

45 min
Tortillapizza med aubergine

Tortillapizza med aubergine, er den nemme version af pizza. Når du bruger tortillapandekager som bund, er det meget hurtigt, at have med at gøre, og du får en fin tynd, sprød bund. Server tortillapizza med aubergine, når det gerne må være lidt nemt at lave aftensmad. Tortillapizza med aubergine er bare én måde at lave pizza på. Du kan variere fyldet i næsten det uendelige og vælge lige det, du har lyst til.

Ingredienser

Bagte auberginer

2 Auberginer i 1 cm skiver på langs (ca. 600 g)

Tortillapizzaer

8 Mellem fuldkornstortillaer
4 dl Tomatsauce
400 g Modne tomater i skiver
150 g Revet mozzarellaost
1 tsk Groft salt
75 g Serrano skinke i tynde strimler
Frisk basilikum
Groftkværnet peber

Sådan gør du

Bagte auberginer

  • Læg aubergineskiverne på 2 plader med bagepapir og bag dem øverst og nederst i ovnen i ca. 20 min. ved 225° - varmluft.
  • Tag auberginerne ud og skær dem i lange strimler.

Tortillapizzaer

  • Smør tomatsauce på de 8 tortillaer, så der er et par cm rundt langs kanten uden sauce.
  • Fordel tomatskiver, bagte auberginestimler og revet mozzarella på bundene. Drys med salt.
  • Læg 2 af tortillaerne over på et stykke bagepapir og læg 2 på et andet stykke.
  • Træk pizzaerne over på de varme bageplader og bag øverst og nederst i ovnen, til pizzaerne er sprøde og gyldne i ca. 10 min. ved 225° - varmluft.
  • Tag pizzaerne ud og fordel halvdelen af skinken og basilikumen herpå. Drys med peber og server straks.
  • Bag de sidste 4 tortillapizzaer, mens I spiser de første.

Du kan lave tortillapizzaerne vegetariske og skifte skinken ud med oliven og grofthakkede mandler.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7733 kJ / 1848 kcal

Næringsindhold pr. 100g

397 kJ / 95 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 22,6 % 5,3 g
Kulhydrat: 47,3 % 11 g
Fedt: 30,1 % 3,2 g
https://www.arla.dk/opskrifter/tortillapizza-med-aubergine/