Tortellini med grønkål og granatæble

Tortellini med grønkål og granatæble

15 min
Tortellini med grønkål og granatæblekerner er en meget hurtig, nem og velsmagende ret. Tortellini er små fyldte pastaer - et populært medlem af pastafamilien. Prøv denne opskrift på tortellini i skønt selskab med grønkål, granatæblekerner og en lækker cremet sauce. Tortellini med grøntsager giver en dejlig kombination af blødt og sprødt - og her er der faktisk også helt italienske farver på tallerkenen.
https://www.arla.dk/opskrifter/tortellini-med-gronkal-og-granatable/

Sådan gør du

Ostesauce
  • Rør mel og 1 spsk af mælken sammen i en lille, tykbundet gryde. Rør resten af mælken i.
  • Bring saucen i kog under omrøring. Kog den ved svag varme i ca. 5 min. - rør af og til.
  • Tilsæt revet ost, citronsaft og salt og lad osten smelte under omrøring. Smag ostesaucen til.
Tortellini
  • Kog tortellinierne efter anvisning på emballagen.
  • Hæld kogevandet fra og hold tortellinierne varme.
Grønkål
  • Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits grønkål i 1-2 min. og drys med salt.
  • Kom den svitsede grønkål i 2 dybe tallerkener.
  • Fordel tortellini, sauce og granatæblekerner ovenpå og drys med citronskal og peber. Server med groft flute.

Erstat grønkål og granatæblekerner med spidskål og hindbær i sommerhalvåret.

Energiindhold for hele retten:

4661 kJ / 1114 kcal

Næringsindhold pr. 100g

449 kJ / 107 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3 g
Protein: 21,1 % 5,6 g
Kulhydrat: 55,4 % 14,6 g
Fedt: 23,5 % 2,8 g
Relateret video
Tortellini med grønkål og granatæble

Tortellini er små fyldte pastaer - et populært medlem af pastafamilien. Prøv tortellini i skønt selskab med grønkål, granatæblekerner og en lækker cremet sauce.

Ingredienser

Ostesauce
1 spsk Hvedemel
2½ dl Mælk
50 g Revet mozzarellaost
1 spsk Friskpresset citronsaft
¼ tsk Groft salt
Tortellini
250 g Tortellinier eller raviolier med ost
Grønkål
5 g Smør
250 g Frisk grønkål i mindre stykker
1 tsk Groft salt
100 g Granatæblekerner
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
Friskkværnet peber
Tilbehør
100 g Groft flute