Torsk på bund af æble og selleri

Torsk på bund af æble og selleri

En dejlig forret med et væld af forskellige smage. Det syrlige æble og den søde knoldselleri passer perfekt til fiskens milde smag.
https://www.arla.dk/opskrifter/torsk-pa-bund-af-able-og-selleri/

Sådan gør du

Bagetid for torsk:

Ca. 15 min. ved 175° - traditionel ovn.

Bagetid for knoldselleri:

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

  • Læg torskefileterne i et ovnfast fad og krydr med groft salt. Lad fisken trække i ca. ½ time og bag den derefter midt i ovnen. Lad torskefileterne køle helt af og skær dem i passende stykker.
  • Vend knoldselleriternene i smørret og fordel dem på en plade med bagepapir. Drys med salt og peber og bag midt i ovnen. Lad ternene køle af og vend dem i kvark sammen med kapers og æble - gem lidt æbletern til pynt.
  • Smelt smør og honning ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt valnødderne og svits dem i ca. 3 min, eller til de er gyldne.
  • Anret knoldselleriblandingen på en bund af hjertesalat - gem lidt salat til pynt. Fordel torskefiletstykkerne oven på og drys med valnødderne. Pynt til sidst med valnødder, æbletern og salat.
Energiindhold for hele retten:

8952 kJ / 2140 kcal

Næringsindhold pr. 100g

542 kJ / 130 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 24,4 % 7,8 g
Kulhydrat: 37,5 % 11,9 g
Fedt: 38,1 % 5,6 g
Relateret video
Sådan fileterer du torsk

Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser

400 g Renset torskefilet
½ tsk Groft salt
400 g Knoldselleri i tern (ca. 1 x 1 x 1 cm)
20 g Smør - smeltet
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 Røde æbler, skåret i små tern (ca. 250 g)
2 spsk Grofthakkede kapers
2½ dl Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
1 spsk Dijon-honningsennep
10 g Smør
½ tsk Honning
25 g Grofthakkede valnøddekerner
1 Fintstrimlet hjertesalat (ca. 100 g)
Pynt
Røde æbler
Fintstrimlet hjertesalat
Tilbehør
150 g Ristet rugbrød