Tørsaltet torsk med sennepscreme og sprødt

10 timer
Arbejdstid: 45 min
Tørsaltet torsk med sennepscreme og sprødt

Prøv denne opskrift på tørsaltet torsk - det er en let og lækker forret, der kan gøre det ud for den traditionelle nytårstorsk eller bare imponere de gæster, der skal forkæles med mere end en ret.

Ingredienser

300 g Torskefilet uden skind og ben (frosset min. 24 timer)
½ spsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
2 spsk Friskpresset limesaft
1 tsk Groft salt
1 tsk Sukker

Rugbrødschips

20 g Smør
6 Meget tynde skiver rugbrød (ca. 50 g)
2 tsk Flagesalt

På dagen - sennepscreme

1½ dl Piskefløde
1½ spsk Dijon-honningsennep
1½ tsk Grov sennep
1 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
3 stilke Bladselleri (ca. 150 g)
Rødt æble i meget tynde både, fx coxorange (ca. 200 g)
1 spsk Friskpresset limesaft

Pynt

Rød skovsyre

Sådan gør du

Dagen før - saltning af torsk

  • Læg torsken på et stykke film.
  • Fordel først saft, salt, sukker og til sidst limeskal jævnt på torsken.
  • Pak den ind og lad den ligge i køleskabet til dagen efter.

Rugbrødschips

  • Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Steg rugbrødsskiverne ved jævn varme i ca. 5 min. til de er sprøde og gyldne - vend af og til.
  • Lad rugbrødschipsene køle af på fedtsugende papir og drys dem med salt.
  • Prøv at folde rugbrødsskiverne, mens de køler, så de kan formes i ønsket form.

På dagen - sennepscreme

  • Pisk fløden til et let skum og rør de 2 slags sennep og limeskal i.
  • Stil sennepscremen tildækket i køleskabet.

Anretning af tørsaltet torsk med sennepscreme og sprødt

  • Skræl bladsellerien i lange tynde strimler med en kartoffelskræller og halver dem.
  • Hvis det er svært at strimle hele bladsellerien kan du skære det sidste i små tern.
  • Vend æblerne i limesaft.
  • Fjern filmen fra fisken og skær den i tynde skiver.
  • Anret torskeskiverne tæt på midten af tallerkenerne, smør dem med sennepscreme og læg herpå æbler og bladselleri.
  • Pynt med rød skovsyre og server sammen med de sprøde rugbrødschips.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5828 kJ / 1393 kcal

Næringsindhold pr. 100g

600 kJ / 143 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 18,2 % 6,4 g
Kulhydrat: 23,4 % 8,2 g
Fedt: 58,4 % 9,5 g
https://www.arla.dk/opskrifter/torsaltet-torsk-med-sennepscreme-og-sprodt/