Tørsaltet torsk med sennepscreme og sprødt
10 timer
•
Arbejdstid: 45 min
•
Prøv denne opskrift på tørsaltet torsk - det er en let og lækker forret, der kan gøre det ud for den traditionelle nytårstorsk eller bare imponere de gæster, der skal forkæles med mere end en ret.
Ingredienser
300 g
Torskefilet uden skind og ben (frosset min. 24 timer)
|
|
---|---|
½ spsk
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
|
|
2 spsk
Friskpresset limesaft
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
1 tsk
Sukker
|
Rugbrødschips
20 g
Smør
|
|
---|---|
6
Meget tynde skiver rugbrød (ca. 50 g)
|
|
2 tsk
Flagesalt
|
På dagen - sennepscreme
1½ dl
Piskefløde
|
|
---|---|
1½ spsk
Dijon-honningsennep
|
|
1½ tsk
Grov sennep
|
|
1 tsk
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
|
3 stilke
Bladselleri (ca. 150 g)
|
|
---|---|
1½
Rødt æble i meget tynde både, fx coxorange (ca. 200 g)
|
|
1 spsk
Friskpresset limesaft
|
Pynt
Rød skovsyre
|
---|
Sådan gør du
Dagen før - saltning af torsk
Rugbrødschips
På dagen - sennepscreme
Anretning af tørsaltet torsk med sennepscreme og sprødt
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5828 kJ / 1393 kcal
Næringsindhold pr. 100g
600 kJ / 143 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 18,2 % | 6,4 g |
Kulhydrat: | 23,4 % | 8,2 g |
Fedt: | 58,4 % | 9,5 g |