Tomatpizza

25 min
Arbejdstid: 10 min
Tomatpizza

Dejlig enkel tomatpizza med tomat både i bunden og på toppen. Pizzaen kan blive ekstraordinær flot, hvis du laver den, når tomaterne er i sæson og du kan få forskellige former og farver.

Ingredienser

1 Pizzadej (ca. 275 g)
1 dl Creme fraiche
1 spsk Tomatpuré
1 Knust fed hvidløg
75 g Mozzarellaost i tern
200 g Tomater, gerne forskellige
1 spsk Lille rødløg
1 håndfuld Rucolasalat
1 tsk Jomfruolivenolie
Flagesalt
Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 200° - varmluft med 1 bageplade i ovnen.
  • Form en pizzabund med hænderne (ca. 25 cm i diameter) og læg den på et stykke bagepapir.
  • Rør creme fraiche sammen med tomatpuré og hvidløg - og smør blandingen på pizzabunden. Drys med mozzarellaost.
  • Træk bagepapiret over på den varme bageplade og bag pizzaen 15-20 min.
  • Skær imens tomater og rødløg i tynde skiver og vend dem sammen med rucola og olie.
  • Kom blandingen på den bagte pizzabund, drys med salt og peber - og server straks.

Har du en pizzasten, kan du med fordel bage pizzaen på den midt i ovnen 8-10 min. ved 275° - varmluft. En pizzasten skal opvarmes i ovnen 45-60 min. for at blive varm nok.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4776 kJ / 1141 kcal

Næringsindhold pr. 100g

702 kJ / 168 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 15,2 % 6,3 g
Kulhydrat: 49,5 % 20,4 g
Fedt: 35,3 % 6,7 g
https://www.arla.dk/opskrifter/tomatpizza/