Tigerrejer i asiatisk tomatsauce med ingefærris
45 min
•

Ingefær, citrongræs, lime og chilisauce giver retten sit asiatiske præg. Retten er nem at tilberede og smager supergodt!
Ingredienser
Ingefærris
2 spsk
Olivenolie
|
|
---|---|
1
Finthakket løg
|
|
1
Lille knust fed hvidløg
|
|
1½ spsk
Finthakket frisk ingefær
|
|
4 dl
Jasminris (ca. 320 g)
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
6 dl
Vand
|
Tigerrejer i tomatsauce
2 spsk
Olivenolie
|
|
---|---|
2
Små fintsnittede fed hvidløg
|
|
400 g
Pillede rå tigerrejer
|
|
3
Citrongræs
|
|
2
Grofthakkede rødløg
|
|
1
Grøn squash i halve skiver (ca. 1 cm)
|
|
250 g
Cherrytomater i halve
|
|
2 dl
Tomat passata - mosede tomater
|
|
¼ liter
Madlavningsfløde
|
|
2 tsk
Sød chilisauce
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1 spsk
Friskpresset limesaft
|
Pynt
Frisk basilikum
|
---|
Sådan gør du
Ingefær-ris
Tigerrejer i tomatsauce
Ved serveringen
Tip
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10303 kJ / 2463 kcal
Næringsindhold pr. 100g
437 kJ / 104 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,5 g |
Protein: | 18 % | 4,6 g |
Kulhydrat: | 53,2 % | 13,7 g |
Fedt: | 28,8 % | 3,4 g |
Relateret video
Hvordan koger man ris
Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris.
