Tærtedej
Hjemmelavet tærtedej, der både er sprød og nem at lave. Uden en god tærtedej er det svært at lave en god tærte. Denne madtærtedej er beregnet til madtærter - der er ikke sukker i dejen. Du kan trykke dejen ud i formen med fingrene eller rulle den ud med en kagerulle, alt efter hvad du foretrækker. Brug denne opskrift på en nem tærtedej - og du er sikker på du får en dejlig sprød tærtebund.
Ingredienser
Tærtedej
175 g
Hvedemel (ca. 2¾ dl)
|
|
---|---|
½ tsk
Groft salt
|
|
100 g
Koldt smør
|
|
1½ spsk
Vand
|
Sådan gør du
Tærtedej
Skal det gå lidt hurtigere kan du stille tærtebunden i fryseren i ca. 15 min. - eller helt springe tiden i køleskabet over. Vær dog forberedt på, at kanten så måske glider lidt ned. Ønsker du en fuldkornstærtebund kan du erstatte ⅓ af hvedemelet med fuldkornsmel. Tilsæt evt. også en smule mere vand.
Tærtebunden kan fryses både ubagt og bagt.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5560 kJ / 1329 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1853 kJ / 443 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,1 g |
Protein: | 4,7 % | 5,1 g |
Kulhydrat: | 38,9 % | 42,4 g |
Fedt: | 56,4 % | 28,2 g |