Tapas til nytår

1 time 25 min
Arbejdstid: 1 time 15 min
Tapas til nytår

Denne tapasanretning har lidt af hvert til dine gæster. Du kan lave den i forvejen og servere den til nytårstalen eller natmaden. Godt nytår!

Ingredienser

Tapas med tomattapenade

75 g Mandler
50 g Soltørrede tomater
50 g Revet cheddar- og maasdammerost
1 Lille fed hvidløg i skiver
Et nip groft salt
1½ dl Rapsolie
8 Små skyllede blade af hjertesalat

Tapas med rejesalat

100 g Optøede frosne rejer
1 dl Creme fraiche 38%
1½ tsk Fintrevet frisk ingefær
1½ tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
4 spsk Rød peberfrugt i små tern (ca. spsk)
4 spsk Bladselleri i små tern
¼ tsk Groft salt

Tapas med røget hellefisk

30 g Røget hellefisk i tynde skiver
8 Tortillachips med salt
¼ Mangofrugt i korte strimler
3 spsk Fintstrimlet hjertesalat

Tapas med skinke

2 skiver Serrano skinke - tyndt skåret
4 Grønne stenfri vindruer - i halve
8 tern Salatost i tern - afdryppede
8 Tandstikkere
Groftkværnet peber

Pynt

Blade af bladselleri - strimlede og hele

Sådan gør du

Tapas med tomattapenade

  • Kom mandlerne i en lille bradepande og rist dem midt i ovnen i ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.
  • Tag ca. 25 g af de ristede mandler fra og hak dem groft.
  • Blend resten af mandlerne sammen med soltørrede tomater, ost, hvidløg, salt og olie til blandingen er finthakket.
  • Lad tomattapenaden køle af.
  • Kom ca. 1 tsk tomattapenade på hvert salatblad og drys med hakkede, ristede mandler.

Tapas med rejesalat

  • Tag 8 pæne rejer fra.
  • Hak resten af rejerne og bland dem med cremefraiche og de øvrige ingredienser.
  • Fordel rejesalaten i 8 spiseskeer og pynt med de hele rejer.

Tapas med røget hellefisk

  • Del hellefisken i 8 stykker og anret dem på chipsene.
  • Pynt med mangofrugt og strimlet salat.

Tapas med skinke

  • Del skinken i 8 stykker.
  • Rul hvert stykke sammen til en lille rulle.
  • Læg en halv vindrue og et stykke hvid ost på hvert stykke skinke og stik en tandstikker igennem.
  • Drys med peber.
  • Anret alle de små tapas på fade.

De 4 tapas kan stå tildækkede på fade i køleskabet i 4-6 timer. Tag dem ud ½ times tid, før de skal spises. Der er tomatapenade til overs. Den smager dejligt dagen efter, fx smurt på brød og med skiver af skinke eller gul ost.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

36539 kJ / 8733 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1638 kJ / 391 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,1 g
Protein: 10,1 % 9,7 g
Kulhydrat: 33,2 % 32 g
Fedt: 56,7 % 25,1 g
Relateret video Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.

https://www.arla.dk/opskrifter/tapas-til-nytar/