Tapas til nytår
1 time 25 min
•
Arbejdstid: 1 time 15 min
•
Denne tapasanretning har lidt af hvert til dine gæster. Du kan lave den i forvejen og servere den til nytårstalen eller natmaden. Godt nytår!
Ingredienser
Tapas med tomattapenade
75 g
Mandler
|
|
---|---|
50 g
Soltørrede tomater
|
|
50 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
|
1
Lille fed hvidløg i skiver
|
|
Et nip groft salt
|
|
1½ dl
Rapsolie
|
8
Små skyllede blade af hjertesalat
|
---|
Tapas med rejesalat
100 g
Optøede frosne rejer
|
|
---|---|
1 dl
Creme fraiche 38%
|
|
1½ tsk
Fintrevet frisk ingefær
|
|
1½ tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
4 spsk
Rød peberfrugt i små tern (ca. spsk)
|
|
4 spsk
Bladselleri i små tern
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
Tapas med røget hellefisk
30 g
Røget hellefisk i tynde skiver
|
|
---|---|
8
Tortillachips med salt
|
|
¼
Mangofrugt i korte strimler
|
|
3 spsk
Fintstrimlet hjertesalat
|
Tapas med skinke
2 skiver
Serrano skinke - tyndt skåret
|
|
---|---|
4
Grønne stenfri vindruer - i halve
|
|
8 tern
Salatost i tern - afdryppede
|
|
8
Tandstikkere
|
|
Groftkværnet peber
|
Pynt
Blade af bladselleri - strimlede og hele
|
---|
Sådan gør du
Tapas med tomattapenade
Tapas med rejesalat
Tapas med røget hellefisk
Tapas med skinke
De 4 tapas kan stå tildækkede på fade i køleskabet i 4-6 timer. Tag dem ud ½ times tid, før de skal spises. Der er tomatapenade til overs. Den smager dejligt dagen efter, fx smurt på brød og med skiver af skinke eller gul ost.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
36539 kJ / 8733 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1638 kJ / 391 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,1 g |
Protein: | 10,1 % | 9,7 g |
Kulhydrat: | 33,2 % | 32 g |
Fedt: | 56,7 % | 25,1 g |
Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.