Tallerken med brandade, hellefisk...

Tallerken med brandade, hellefisk...

1 time
Tallerken med brandade, hellefisk er en lækker opskrift med masser af smag. Hellefisken suppleres af kogte vagtelæg og en velsmagende brandade af torskefilet.
https://www.arla.dk/opskrifter/tallerken-med-brandade-hellefisk/

Sådan gør du

"Brandade"
  • Rens og tør torskefileten. Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker. Kom kartoflerne i en gryde med kogende vand og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Tag kartoflerne op med en hulske. Læg fisken i det kogende kartoffelvand og damp den ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tag torsken op med hulskeen, drys fisken med salt og findel den. Mos kartoflerne, evt. med en kartoffelstøder. Vend fisk og kartofler sammen med de øvrige ingredienser. Stil "brandaden" tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.
  • Kom vand og vagtelæg i en gryde. Bring vandet i kog og kog æggene ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Hæld vandet fra æggene og overbrus dem med koldt vand. Pil æggene og del dem i halve.
Ved serveringen
  • Anret på hver tallerken ca. 5 spsk "brandade", ca. 1 spsk kaviar, røget hellefisk, halve vagtelæg og ca. 1½ tsk fraiche. Pynt med citronbåde og dild.
Genvej
  • "Brandade" (uden løg og hvidløg) kan tilberedes dagen før. Tilsæt løg og hvidløg ca. ½ time før serveringen.
Drikkevarer
  • Rødvin - kølig, ung beaujolais eller en tør, hvid mousserende vin, fx cava.
Energiindhold for hele retten:

32130 kJ / 7679 kcal

Næringsindhold pr. 100g

553 kJ / 132 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 22,4 % 7,3 g
Kulhydrat: 37 % 12 g
Fedt: 40,6 % 6,1 g

Ingredienser

Brandade
375 g Torskefilet uden ben (1-2 stk.)
1¼ kg Melede kartofler
½ liter Vand
2 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 dl Creme fraiche
1 Finthakket løg
1 Lille knust fed hvidløg
4 dl Vand
24 Vagtelæg
350 g Røget kaviar
24 skiver Røget hellefisk tyndtskåret
3 dl Creme fraiche
Pynt
Både af citroner (usprøjtede)
Dildkviste
Tilbehør
400 g Ristet rugbrød
500 g Flutes