Tabbouleh på perlerug til stegt fisk
45 min
•
Tabbouleh på perlerug til stegt fisk, er fisk på en meget lækker og lidt anderledes måde. Tabboulehen er både sprød, blød og syrlig og går godt til den krydrede fisk. Tabboulehen er som nævnt lavet på perlerug, der har et dejligt bid i kernerne. Den stegte fisk får lidt ekstra smag fra chili og sammen med den iskolde fraiche giver det en dejlig kontrast. Velbekomme!
Ingredienser
Perlerug
4 dl
Perlerug
|
|
---|---|
4 dl
Vand
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Tabbouleh
4
Finthakkede tomater uden kerner (ca. 300 g)
|
|
---|---|
½
Agurk i små tern
|
|
100 g
Syltede drueagurker i små tern
|
|
1 dl
Finthakket bredbladet persille
|
|
1 dl
Finthakket frisk koriander
|
|
¾ dl
Friskpresset citronsaft
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Stegt fisk
400 g
Filet af lange, torsk eller lyssej - uden skind
|
|
---|---|
20 g
Smør
|
|
1 spsk
Finthakket rød chilipeber
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Tilbehør
4 dl
Fraiche
|
---|
Sådan gør du
Perlerug
Tabbouleh
Stegt fisk
Ved serveringen
Lav evt. ekstra tabbouleh så der er til madpakkerne i morgen.
Tabboulehen smager også dejligt til stegt kylling. Eller du kan servere den som vegetarret sammen med fx deller af plantefars.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7536 kJ / 1801 kcal
Næringsindhold pr. 100g
353 kJ / 84 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 28,1 % | 5,8 g |
Kulhydrat: | 51,1 % | 10,6 g |
Fedt: | 20,8 % | 2 g |
Relateret video
Sådan fileterer du torsk
Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.