Tabbouleh
&format=webp)
Her har du en dejlig frisk opskrift på en klassisk tabbouleh med masser af krydderurter og smag. Den kan nydes som den er, men du kan også tilsætte salatost eller servere den som tilbehør til et lækkert stykke kød - måske fra grillen. For tabbouleh passer rigtig godt sammen med grøntsager eller kød fra grillen. Tabboulehen kan laves færdig i god tid (den bliver næsten kun bedre af at trække lidt tid) så den er lige til at tage med ud på terassen, altanen, haven, skoven, parken eller stranden. Ja, for tabboulehen er transportvenlig og derfor også god til madpakken.
Ingredienser
Couscous
200 g
Couscousgryn (ca. 2½ dl)
|
|
---|---|
½ tsk
Groft salt
|
Tabbouleh
4 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
---|---|
3 spsk
Jomfruolivenolie
|
|
2 dl
Finthakket bredbladet persille
|
|
3 spsk
Finthakkede mynteblade
|
|
¼ tsk
Friskkværnet peber
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
1
Finthakket rødløg (ca. 75 g)
|
|
250 g
Modne tomater i små tern
|
Sådan gør du
Couscous
Tabbouleh
Hvis din klassiske tabbouleh lige mangler lidt ekstra, kan du servere den med salatost i tern.
Er din tabbouleh lidt for tør, så kan du tilsætte ½ dl vand efter tilberedningen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4919 kJ / 1176 kcal
Næringsindhold pr. 100g
726 kJ / 174 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,4 g |
Protein: | 10,4 % | 4,4 g |
Kulhydrat: | 56,6 % | 24,2 g |
Fedt: | 33 % | 6,5 g |
Se hvordan du laver denne klassiske tabbouleh med masser af krydderurter og smag.
