Syltede rødløg
Syltede rødløg er både smukke og velsmagende og meget anvendelige til både aftensmad og frokost. Denne opskrift på hjemmelavede lynsyltede rødløg er både nem og hurtig at lave - og så er rødløgene meget flottere end de købte. Når du først har syltede rødløg i køleskabet kommer du til at bruge dem til næsten alt - brug dem fx på smørrebrød, i wraps og bowls, som tilbehør til supper og varme retter og ikke mindst i salater.
Ingredienser
Syltede rødløg
85 g
Sukker (ca. 1 dl)
|
|
---|---|
1 dl
Ufarvet lagereddike
|
|
2
Rødløg i tynde halve skiver (ca. 150 g)
|
|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
Sådan gør du
Syltede rødløg
Citronsaften kan udelades, men det er netop saft fra citrusfrugter, der giver den intense lyserøde farve (det tager ca. 1 døgns tid før de når farven på billedet). Citronsaften kan erstattes af appelsin-, clementin eller grapesaft. De syltede rødløg kan holde sig ca. 2 uger tildækket i køleskabet.
Lav en juleversion af de syltede løg ved at tilsætte hel allehånde, hele nelliker, kardemommekapsler og stjerneanis til lagen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
1723 kJ / 412 kcal
Næringsindhold pr. 100g
689 kJ / 165 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 1,9 % | 0,8 g |
Kulhydrat: | 97,8 % | 39,6 g |
Fedt: | 0,3 % | 0,1 g |