Syltede rødløg

Syltede rødløg

15 min
Arbejdstid: 15 min
Syltede rødløg er både smukke og velsmagende og meget anvendelige til både aftensmad og frokost. Denne opskrift på hjemmelavede lynsyltede rødløg er både nem og hurtig at lave - og så er rødløgene meget flottere end de købte. Når du først har syltede rødløg i køleskabet kommer du til at bruge dem til næsten alt - brug dem fx på smørrebrød, i wraps og bowls, som tilbehør til supper og varme retter og ikke mindst i salater.
https://www.arla.dk/opskrifter/syltede-rodlog/

Sådan gør du

Syltede rødløg
  • Bring sukker og eddike i kog i en gryde. Tilsæt løgene og kog dem i 2-3 min.
  • Tag løgene op med en hulske og hæld dem i et glas. Kog lagen ind ved kraftig varme og uden låg i ca. 2 min. - eller til der er ½- 1 dl tilbage.
  • Tilsæt citronsaft og hæld lagen over løgene. Luk med et tætsluttende låg og opbevar i køleskabet.

Citronsaften kan udelades, men det er netop saft fra citrusfrugter, der giver den intense lyserøde farve (det tager ca. 1 døgns tid før de når farven på billedet). Citronsaften kan erstattes af appelsin-, clementin eller grapesaft. De syltede rødløg kan holde sig ca. 2 uger tildækket i køleskabet.

Lav en juleversion af de syltede løg ved at tilsætte hel allehånde, hele nelliker, kardemommekapsler og stjerneanis til lagen.

Energiindhold for hele retten:

1723 kJ / 412 kcal

Næringsindhold pr. 100g

689 kJ / 165 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 1,9 % 0,8 g
Kulhydrat: 97,8 % 39,6 g
Fedt: 0,3 % 0,1 g

Ingredienser

Syltede rødløg
85 g Sukker (ca. 1 dl)
1 dl Ufarvet lagereddike
2 Rødløg i tynde halve skiver (ca. 150 g)
1 spsk Friskpresset citronsaft