Svinekam med farofa - krydret drys

1 time 5 min
Svinekam med farofa - krydret drys

Denne farofa er med bl.a. bacon, svesker, oliven og persille, men den kan varieres i det uendelige...

Ingredienser

Marineret grisekam

4½ dl Tør hvidvin
1 spsk Friskpresset limesaft
2 Løg i kvarte
4 Små fed hvidløg i halve
2 Laurbærblade
1 Kvist bredbladet persille
6 Hele nelliker
1 Grisekam uden svær (ca. 1½ kg)
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
8 skiver Bacon (ca. 125 g)

Farofa

150 g Bacon i tern
2 Hakkede løg
4 Små hakkede fed hvidløg
2 Sammenpiskede æg
125 g Grønne eller lyse rosiner
125 g Grofthakkede svesker
1 tsk Groft salt
75 g Hvedemel (ca. 1¼ dl)
75 g Majsmel (ca. 1¾ dl)
10 Hakkede sorte oliven
1 dl Hakket bredbladet persille (ca. dl)
25 g Smør

Pynt

Bredbladet persille

Sådan gør du

Marineret grisekam

  • Bland alle ingredienserne, til og med nelliker, i et stor frysepose. Tør grisekammen og kom den i posen. Luk posen tæt om kødet og lad det marinere i køleskabet i mindst 3 timer.
  • Tag grisekammen op af marinaden og læg stegen på en rist over ovnens bradepande. Drys med salt og peber og læg baconskiverne hen over kødet. Hæld marinaden i bradepanden og dæk stegen løst med et stykke alufolie. Steg grisekammen midt i ovnen i ca. 1 time ved 200° og derefter ca. 20 min ved 250°. Fjern alufolien efter ca. 1 time, skru op for ovnen og steg grisekammen færdig de sidste 20 min. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur, den skal være ca. 65°.

Farofa

  • Kom baconternene i kold pande. Steg dem først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ca. 6 min. ved jævn varme. Skru op til kraftig varme, tilsæt løg og hvidløg og steg i yderligere ca. 2 min. Skru ned til jævn varme og vend æggene i under omrøring og lad dem stivne let. Kom rosiner, svesker og salt i. Bland de 2 slags mel og drys det i retten under omrøring. Lad melet "bage" i ca. 5 min. og vend oliven, persille og smør i. Varm retten igennem og smag til.

Ved serveringen

  • Fjern baconen, skær kødet i skiver og anret dem i et fad. Drys noget af den varme farofa over, pynt med persille og server straks sammen med resten af farofaen.

Farofa er for brasilianerne næmest hvad brød er for os i Danmark. Det serveres til mange forskellige retter og bliver lavet med varierende ingredienser. Retten egner sig godt på en buffet. Vil man servere grisekam med farofa som en lidt mere fyldig hovedret, kan man supplere med ovnbagte rodfrugter og iskold fraiche 9%.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

22528 kJ / 5384 kcal

Næringsindhold pr. 100g

877 kJ / 210 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 27,9 % 14,4 g
Kulhydrat: 20,2 % 10,4 g
Fedt: 51,9 % 12,3 g
https://www.arla.dk/opskrifter/svinekam-med-farofa---krydret-drys/