Svinekam med farofa - krydret drys
1 time 5 min
•
&format=webp)
Denne farofa er med bl.a. bacon, svesker, oliven og persille, men den kan varieres i det uendelige...
Ingredienser
Marineret grisekam
4½ dl
Tør hvidvin
|
|
---|---|
1 spsk
Friskpresset limesaft
|
|
2
Løg i kvarte
|
|
4
Små fed hvidløg i halve
|
|
2
Laurbærblade
|
|
1
Kvist bredbladet persille
|
|
6
Hele nelliker
|
|
1
Grisekam uden svær (ca. 1½ kg)
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
---|---|
Friskkværnet peber
|
|
8 skiver
Bacon (ca. 125 g)
|
Farofa
150 g
Bacon i tern
|
|
---|---|
2
Hakkede løg
|
|
4
Små hakkede fed hvidløg
|
|
2
Sammenpiskede æg
|
|
125 g
Grønne eller lyse rosiner
|
|
125 g
Grofthakkede svesker
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
75 g
Hvedemel (ca. 1¼ dl)
|
|
75 g
Majsmel (ca. 1¾ dl)
|
|
10
Hakkede sorte oliven
|
|
1 dl
Hakket bredbladet persille (ca. dl)
|
|
25 g
Smør
|
Pynt
Bredbladet persille
|
---|
Sådan gør du
Marineret grisekam
Farofa
Ved serveringen
Farofa er for brasilianerne næmest hvad brød er for os i Danmark. Det serveres til mange forskellige retter og bliver lavet med varierende ingredienser. Retten egner sig godt på en buffet. Vil man servere grisekam med farofa som en lidt mere fyldig hovedret, kan man supplere med ovnbagte rodfrugter og iskold fraiche 9%.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
22810 kJ / 5452 kcal
Næringsindhold pr. 100g
888 kJ / 212 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 27,7 % | 14,5 g |
Kulhydrat: | 20 % | 10,4 g |
Fedt: | 52,3 % | 12,6 g |
