Svensk pølseret

30 min
Svensk pølseret

Svensk pølseret – en ægte, hyggelig klassiker, der altid rammer plet hos både børn og voksne. Denne opskrift smager præcis, som du husker den: cremet, varm og fuld af smag. Den er lynhurtig at lave og passer perfekt til både travle hverdage og dovne søndage. Og det bedste af det hele? Den er lige så nem at lave, som den er at spise op.

Prøv en version med flere {grøntsager}

Ingredienser

Svensk pølseret

800 g Kogte kartofler
8 Wienerpølser
1 Løg
10 g Smør
3 tsk Mild paprika
1 dåse Koncentreret tomatpuré (ca. 70 g)
2½ dl Madlavningsfløde
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Pynt

Klippet purløg

Sådan gør du

Svensk pølseret

  • Skær kartofler og pølser i mindre stykker. Pil og hak løget.
  • Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og svits løget i ca. 1 min.
  • Tilsæt paprika og pølser og lad det svitse med i ca. 3 min.
  • Skru ned til jævn varme og tilsæt kartofler, tomatpuré og de øvrige ingredienser.
  • Lad retten koge i ca. 10 min. eller til retten er godt varm.
  • Pynt med klippet purløg og server.

Har du mange pølser på lager - så kunne du måske bage en omgang pølsehorn til fryseren - så er der nem mad at tage med på farten.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10078 kJ / 2409 kcal

Næringsindhold pr. 100g

580 kJ / 139 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 13,2 % 4,5 g
Kulhydrat: 32,1 % 10,9 g
Fedt: 54,7 % 8,6 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/svensk-polseret/