Sushiris

Sushiris

1 time 5 min
Den perfekte sushi kræver perfekte sushiris. Sushiris skal tilberedes med den rette teknik, da konsistensen på sushiris er altafgørende for din sushi. Sushiris er små, hvide polerede ris, som klistrer på den helt rigtige måde til sushi. Det er er vigtigt at have styr på behandling og kogning af sushiris - og teknikken får du lige her. En udførlig og nem opskrift på kogning af sushiris.
https://www.arla.dk/opskrifter/sushiris/

Sådan gør du

Sushiris
  • Kom risene i en stor skål og skyl forsigtigt med flere hold koldt vand indtil vandet forbliver klart. Lad risene dryppe af i en sigte.
  • Kom risene i en gryde og hæld vandet ved og lald dem trække i vandet ½ time.
  • Bring derefter risene i kog og kog ved svag varme og under låg i 10-12 min., indtil risene er møre.
  • Tag gryden af varmen og lad risene trække under låg i ca. 15 min. Tag låget af.
  • Opløs sukker og salt i eddiken og rør eddikeblandingen i risene, og lad det køle hurtigt af - fx i et fladt fad.

Du kan med fordel koge risene dagen før.

Energiindhold for hele retten:

7594 kJ / 1815 kcal

Næringsindhold pr. 100g

704 kJ / 168 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 6,6 % 2,7 g
Kulhydrat: 90,4 % 37,5 g
Fedt: 2,9 % 0,5 g
Alkohol: 0,1 %

Ingredienser

Sushiris
450 g Sushiris
5 dl Vand
½ dl Sukker
2 tsk Groft salt
¾ dl Japansk riseddike