Sushi bowl

15 min
Sushi bowl

Denne sushi bowl kan også kaldes en sushisalat. Det er en nem løsning, hvis du ikke har mod på at rulle de klassiske sushiruller. Denne sushi bowl smager virkelig af sushi og indeholder fersk laks, ris, syltet ingefær og avocado. Mange af de samme elementer som er i en klassisk makirulle. Så prøv denne skønne sushi bowl, næste gang sushi-sulten melder sig...

Ingredienser

Sushi bowl

200 g Laksefilet - sushi kvalitet, frosset i minimum 24 timer og optøet
4 dl Kolde, kogte ris, fx sushiris
1 dl Edamamebønner
½ dl Sushi ingefær
1 dl Frisk koriander
1 Avocado i skiver
3 Forårsløg i tynde ringe
Sorte sesamfrø
Chili mayonnaise

Sådan gør du

Sushi bowl

  • Skær laksen i strimler.
  • Anret laksestrimler, ris, edamamebønner, ingefær, koriander, avocado og forårsløg i to skåle.
  • Drys med sesam og server med chili mayonnaise.

Sushi bowlen smager også dejligt med rå tun eller kogte rejer.

I stedet for chilimayo kan sushi bowlen serveres med en chilidressing. Rør 1 dl cremefraiche 18% sammen med 2 spsk mayonnaise og 2 spsk stærk chilisauce. Server dressingen ved siden af sushi bowlen. Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3299 kJ / 788 kcal

Næringsindhold pr. 100g

682 kJ / 163 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 27 % 10,8 g
Kulhydrat: 5,8 % 2,3 g
Fedt: 67,2 % 12,4 g
https://www.arla.dk/opskrifter/sushi-bowl/