Ca. 15 min ved 225° - varmluft.
Har du ikke fået startet en surdej op i tide, kan den købes i helsekostbutikker. Alternativt kan bollerne bages uden surdej, så får de bare ikke surdejssmagen. Brug da som erstatning mere gær (15-25 g afhængig af hvor længe dejen får lov at hæve) og 1 dl ekstra surmælksprodukt.
Hvis din surdej er meget aktiv, kan du undlade gær i dejen. Følgende er tegn på, at surdejen er aktiv og bageklar: Surdejen skal lugte sødt og let syrligt og der skal være tydelige luftbobler i siden på glasset.
13867 kJ / 3314 kcal
777 kJ / 186 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,5 g |
Protein: | 15,8 % | 7,2 g |
Kulhydrat: | 77,9 % | 35,6 g |
Fedt: | 6,3 % | 1,3 g |
5 g
Gær
|
|
---|---|
5 dl
Vand
|
|
1½ dl
Surdej (ca. 150 g)
|
|
1½ dl
Skyr naturel eller A38®
|
|
625 g
Tipo 00 hvedemel eller manitobamel
|
|
200 g
Havregryn (ca. 5 dl)
|
|
1
Stort revet æble (ca. 125 g)
|
|
1 spsk
Honning
|
|
1 spsk
Groft salt
|