Stegte sild i eddike

Stegte sild i eddike

1 time 5 min
Stegte sild i eddike er lækkert pålæg på frokostbordet hele året. Lav en stor portion stegte sild i eddike, når du er i gang - for de stegte sild kan sagtens holde sig nogle dage i køleskabet. Stegte sild i eddike er også lækkert som aftensmad med godt rugbrød til!
https://www.arla.dk/opskrifter/stegte-sild-i-eddike/

Sådan gør du

Stegte sild
  • Klip finnerne af sildefileterne og fjern eventuelle ben. Skyl fileterne og læg dem med kødsiden opad.
  • Dup fiskekødet tørt med et stykke køkkenrulle - skindsiden skal være fugtig for at rugmelet hænger ved.
  • Smør sildefileterne med sennep og fordel herpå dildkviste, salt og peber. Fold hver sildefilet sammen en gang på tværs og vend dem i rugmel.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande og steg sildefileterne ved jævn varme ca. 3 min. på hver side. Læg de stegte sild i et dybt fad.
Eddikelage
  • Bring eddike og de øvrige ingredienser i kog. Hæld den varme lage over sildene og stil dem tildækket på køkkenbordet i ca. 1½ time.
  • Server de lune sild i lagen.
Tip
  • De stegte sild i eddike kan tilberedes dagen før. Stil dem tildækket i køleskabet. Server sildene kolde, eller lun dem i ovnen.

Du kan fylde de stegte sild med krydderurter, krydderier eller ingenting.

Energiindhold for hele retten:

9085 kJ / 2171 kcal

Næringsindhold pr. 100g

616 kJ / 147 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3 g
Protein: 18,7 % 6,8 g
Kulhydrat: 63,5 % 23 g
Fedt: 17,8 % 3 g

Ingredienser

Stegte sild
8 Ferske dobbelt sildefileter
2 spsk Dijonsennep
4 spsk Små dildkviste
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
3 spsk Rugmel
25 g Smør
Eddikelage
¼ liter Lagereddike
150 g Brun farin (ca. 2½ dl)
1 Løg i tynde ringe
1 Gulerod i tynde skiver
1 Laurbærblad
10 Sorte peberkorn
Tilbehør
420 g Groft rugbrød