Stegte kødboller og syltede grøntsager

Stegte kødboller og syltede grøntsager

30 min
Skønne stegte kødboller er et dejligt alternativ til de kogte - og bestemt ikke dårligere. Og med et dejligt sursødt tilbehør af blommer, bladselleri og løg. Nem, velsmagende og farverig aftensmad.
https://www.arla.dk/opskrifter/stegte-kodboller-og-syltede-grontsager/

Sådan gør du

  • Rør det hakkede kød godt med løg, salt og peber. Form farsen til 24 små rustikke kødboller (a ca. 1 spsk). Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg kødbollerne ved jævn til kraftig varme i ca. 8 min. - ryst panden af og til. Tag de stegte kødboller op og hold dem varme.
  • Kom bladselleri og løg i panden og steg det ved kraftig varme og under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt blommer, eddike, sukker og salt og lad grønsagerne koge i ca. 4 min. eller til væden er næsten fordampet og lagen tykner lidt - rør forsigtigt undervejs.
  • Bring karrysaucen i kog under omrøring i en lille tykbundet gryde.
  • Server de stegte kødboller sammen med de lynsyltede grøntsager, karrysauce og nykogte ris.
Energiindhold for hele retten:

10858 kJ / 2595 kcal

Næringsindhold pr. 100g

418 kJ / 100 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 16,4 % 4 g
Kulhydrat: 58,4 % 14,4 g
Fedt: 25,2 % 2,8 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

300 g Hakket grisekød
1 Fintrevet løg (ca. 100 g)
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
25 g Smør
7 stilke Bladselleri i stave (ca. 200 g)
2 Løg i tynde både (ca. 200 g)
300 g Blommer i både
4 spsk Eddike, fx æbleeddike
4 spsk Sukker
1 tsk Groft salt
½ liter Karrysauce
Pynt
Bladselleriblade og frisk koriander
Tilbehør
4 dl Brune ris, parboiled - koges