Stegt flæsk - på grill

Stegt flæsk - på grill

1 time 5 min
Stegt flæsk på grill giver virkelig sprødt flæsk - og du slipper for stegeosen indenfor. Traditionel stegt flæsk med persillesovs og nye kartofler smager bare så godt - og det bliver ikke mindre godt af at flæsket er stegt på grillen. Salt flæsket i god tid, have kartofler og persillesovs klar i køkkenet - og tænd op i grillen. Prøv også at grille gulerødderne, nu du er i gang. Servér stegt flæsk fra grillen når solen står højt og de nye kartofler er i sæson - så bliver det ikke ret meget bedre!
https://www.arla.dk/opskrifter/stegt-flask---i-kuglegrill/

Sådan gør du

Stegt flæsk
  • Fordel saltet på flæsket og gnid det godt ind. Gerne ½ - 1 time før flæsket skal grilles.
  • Grill flæsket ca. ½ time ved indirekte varme vend et par gange.
  • Grill til sidst flæsket 1-2 min. over direkte varme, til det er gyldent - træk det væk, hvis der kommer flammer.
  • Læg det stegte flæsk på et stykke køkkenrulle og drys evt. med ekstra salt.
Persillesovs
  • Rør mel og lidt af mælken sammen i en lille, tykbundet gryde. Rør resten af mælken i sammen med bouillonen.
  • Tilsæt halvdelen af smørret og bring saucen i kog under omrøring.
  • Kog saucen ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 5 min.
  • Tilsæt persille og salt og smag til. Kom persillesaucen i en skål og kom resten af smørret i lige inden serveringen, så smørklatten ligger og smelter i saucen.

Du kan også lave stegt flæsk i en almindelig ovn. Fordel flæsket på risten i bradepanden og steg det øverst i ovnen, ca. ½ time ved 250° - vend et par gange under stegningen.

Energiindhold for hele retten:

12928 kJ / 3090 kcal

Næringsindhold pr. 100g

478 kJ / 114 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 15,5 % 4,4 g
Kulhydrat: 33 % 9,3 g
Fedt: 51,5 % 6,7 g
Relateret video
Sådan redder du en sovs, der er for salt

Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.

Ingredienser

Stegt flæsk
50-60 store grillbriketter med høj brændværdi (ca. 2½ kg)
1 tsk Groft salt
500 g Grisebryst af stegestykket - i skiver
Persillesovs
2½ spsk Hvedemel
2½ dl Mælk
2½ dl Grøntsagsbouillon
50 g Smør
1 dl Hakket persille
¼ tsk Groft salt
Tilbehør
1 kg Pillekartofler
600 g Grillede gulerødder