Stegt blomkål med lune linser

Stegt blomkål med lune linser

30 min
Stegt blomkål smager bare godt - med gylden stegeskorpe og bid. Ikke noget med overkogt kål og "fims" som måske afholder nogen fra at spise den.
https://www.arla.dk/opskrifter/stegt-blomkal-med-lune-linser/

Sådan gør du

Kogte linser
  • Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Skyl linserne og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 14 min.
  • Hæld linserne i en sigte og lad dem dryppe af.
Stegt blomkål
  • Skær blomkålshovedet ud i 8 lagkagestykker.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun snitfladerne, ca. 2 min. på hver side (ca. 4 min. i alt) og steg derefter blomkålen ved jævn varme i ca. 5 min. - vend af og til, så blomkålen bliver stegt på alle sider.
  • Tag blomkålen op, drys med salt og hold den varm.
Lune linser
  • Lad smørret smelte i panden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt karrypasta, hvidløg og ingefær og svits det ved jævn varme i ca. 1 min.
  • Tilsæt tomater og svits i ca. 1 min.
  • Vend de afdryppede linser i og svits i yderligere ca. 1 min.
  • Tag panden af varme og vend salatost, persille og salt i blandingen og smag til.
  • Kom de lune linser i et fad og top op med stegt blomkål. Server med ristet naanbrød.
Energiindhold for hele retten:

9740 kJ / 2328 kcal

Næringsindhold pr. 100g

484 kJ / 116 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,7 g
Protein: 22,2 % 6,3 g
Kulhydrat: 43,5 % 12,4 g
Fedt: 34,3 % 4,5 g
Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.

Ingredienser

Kogte linser
250 g Tørrede belugalinser eller anicialinser
1 liter Vand
1 tsk Groft salt
Stegt blomkål
1 Renset stort blomkål (ca. 600 g)
25 g Smør
¾ tsk Groft salt
Lune linser
10 g Smør
3 spsk Grøn karrypasta
3 Små fed hvidløg i skiver
2 spsk Fintrevet frisk ingefær
250 g Cherrytomater i halve
200 g Salatost i tern
2 dl Blade af bredbladet persille
½ tsk Groft salt
Tilbehør
250 g Ristet naanbrød