Steaksalat med chilikrydret hytteostmayo

Steaksalat med chilikrydret hytteostmayo

45 min
Grillet oksekød, chilikrydret mayo, bløde løg og sprøde brødcroutoner. Det hele samlet i en salat med friske grøntsager...så er der vist både til herrerne og damerne.
https://www.arla.dk/opskrifter/steaksalat-med-chilikrydret-hytteostmayo/

Sådan gør du

Chilikrydret hytteostmayo
  • Hak alle ingredienserne bortset fra hytteosten i en foodprocessor. Tilsæt hytteosten og hak ved hurtigste hastighed i ca. 3 min. - eller til den er glat. Stil hytteostmayoen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
  • Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Grill flanksteaken ca. 2 min. på hver side. Skru ned til jævn varme og grill kødet i ca. 10 min. - vend af og til. Drys med salt. Skær kødet i meget tynde skiver lige inden serveringen.
Bløde løg
  • Lad imens smørret blive gyldent i en pande. Brun løgene ved kraftig varme i ca. 5 min. - rør af og til. Tilsæt vand og salt og lad løgene koge ved jævn varme i ca. 5 min. eller til vandet er fordampet. Smag til.
  • Læg brødet på en plade med bagepapir og rist croutonerne midt i ovnen - vend rundt et par gange.
  • Anret kød, bløde og rå løg, salatblade og tomater på et fad. Kom lidt croutoner og chilikrydret hytteostmayo på salaten og server resten ved siden af.
Ristning
  • Ca. 7 min. ved 225° - traditionel ovn.
Energiindhold for hele retten:

7096 kJ / 1696 kcal

Næringsindhold pr. 100g

370 kJ / 89 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 35,5 % 7,7 g
Kulhydrat: 43,9 % 9,6 g
Fedt: 20,6 % 2,1 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Chilikrydret hytteostmayo
1 Renset rød chilipeber i grove stykker
15 g Soltørrede tomater
10 g Ansjosfileter
1 Lille hakket fed hvidløg
½ tsk Sukker
¼ tsk Groft salt
2 spsk Vand
200 g Hytteost
1 Flanksteak (ca. 400 g)
½ tsk Groft salt
Bløde løg
10 g Smør
4 Løg i tynde både (ca. 400 g)
1 dl Vand
½ tsk Groft salt
250 g Landbrød revet i bidder
1 Rødløg i halve tynde ringe (ca. 100 g)
100 g Renset rucolasalat
250 g Cherrytomater i halve