Vaniljekranse

Vaniljekranse

10 timer
Arbejdstid: 1 time
Fryseegnet
Vaniljekranse er en af julens klassiske småkager. Prøv denne opskrift på klassiske og sprøde vaniljekranse og sørg for at få fyldt kagedåsen helt op inden julen banker på døren. Vaniljekranse er skønne for både gane og øjne - og faconen indbyder til at hænge vaniljekransene op i et rødt silkebånd. Vaniljekranse pynter både på grene, juletræ og småkagefad.
https://www.arla.dk/opskrifter/vaniljekranse/

Sådan gør du

Vaniljekranse
  • Hak den hele vaniljestang og mandler meget fint, fx i en foodprocessor eller minihakker.
  • Bland hvedemel og kartoffelmel sammen. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
  • Tilsæt sukker og mandelblandingen. Saml hurtigt dejen med ægget.
  • Læg dejen tildækket og koldt til næste dag.
  • Lad dejen gå gennem kødmaskinens kageplade, lille stjerne. Skær stængerne i ca. 10 cm lange stykker, og form dem til kranse.
  • Læg vaniljekransene på plader med bagepapir og bag dem øverst i ovnen ca. 8 min. ved 200° - traditionel ovn.

Både den rå dej og de færdigbagte vaniljekranse kan fryses. Tø dejen op i køleskab. Del evt. dejen i mindre portioner, når den fryses, så tør den hurtigere.

Energiindhold for hele retten:

25455 kJ / 6084 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1986 kJ / 475 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 4,1 % 4,7 g
Kulhydrat: 42 % 49 g
Fedt: 53,9 % 28,9 g
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Vaniljekranse
1 Vaniljestang
100 g Smuttede mandler
375 g Hvedemel (ca. 6¼ dl)
125 g Kartoffelmel (ca. 1¾ dl)
375 g Koldt smør
250 g Sukker (ca. 3 dl)
1 Æg