Sprøde kager med jordbærflødeskum

Sprøde kager med jordbærflødeskum

45 min
Disse dekorative jordbærkager er gode til eftermiddags- eller aftenkaffen og er nemme at lave.
https://www.arla.dk/opskrifter/sprode-kager-med-jordbarflodeskum/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 5 min. ved 200°.

  • Pisk smør, farin og sukker godt med en håndmixer. Rør havregrynene i. Sæt dejen ud på bagepapir eller smurte bageplader i 36 små toppe (ca. 1½ tsk dej pr. kage), og tryk dem flade med en gaffel. Kagerne blive ca. 6 cm i diameter, så lav afstand imellem toppene. Bag dem midt i ovnen. Lad kagerne afkøle på en bagerist.
  • Bland marmelade og piskefløde sammen i en skål og pisk det til et let skum.
Ved serveringen
  • Læg kagerne sammen 3 og 3 med jordbærflødeskum. Pynt med flormelis og lidt jordbærskiver. Server resten af jordbærrene til.
Energiindhold for hele retten:

10607 kJ / 2535 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1241 kJ / 296 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 2,5 % 1,8 g
Kulhydrat: 44,4 % 32,4 g
Fedt: 53,1 % 17,8 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

100 g Blødt smør
25 g Brun farin (ca. ½ dl)
75 g Sukker (ca. 1 dl)
100 g Havregryn
¾ dl Jordbærmarmelade
1¾ dl Piskefløde
4 spsk Flormelis
250 g Jordbær